Codlea și Zărnești, primele localități din judeţul Braşov care au terenuri pentru centre de aport voluntar al deşeurilor voluminoase

Localitățile Codlea și Zărnești sunt primele din județul Brașov care au identificat terenuri pentru realizarea unor centre de aport voluntar (CAV), unde cetățenii pot aduce și depozita deșeuri de mari dimensiuni, cum sunt mobila voluminoasă sau deșeurile rezultate din lucrările de renovare a locuinței.

În urma demersurilor făcute de vicepreşedintele  CJ Braşov, Zoltan Szenner, consiliile locale ale celor două orașe au aprobat deja transferul terenurilor respective către Consiliul Județean Brașov, cel care gestionează acest aspect, ca parte a Sistemului de Management Integrat al  Deșeurilor  (SMID).

„Lucrăm de mult la aceste locații și acum s-au finalizat demersurile, am mai făcut un pas în cadrul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor. Le mulțumesc pe aceasta cale primarilor  și Consiliilor Locale din Codlea și Zărnești, care de la bun început au înțeles importanța acestui proiect, atât pentru județul Brașov, cât și pentru comunitățile locale din Codlea și Zărnești și ne-au sprijinit în găsirea amplasamentelor”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Județean Brașov.

Centrele de Aport Voluntar (CAV-uri) sunt parte a viitorului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor şi reprezintă locaţii unde cetăţenii pot depune, în siguranţă, din punct de vedere al mediului, deşeurile voluminoase din locuinţe – de la mobila veche, la saltele, geamuri, parchet vechi, resturi de gresie şi faianţă. De aici, deşeurile vor fi preluate de gratuit de operatorii de deşeuri, care le vor valorifica sau le vor duce la reciclare, în funcţie de natura lor.  Astfel, autorităţile se asigură că acest tip de deşeuri voluminoase nu vor ajunge la pubelele de gunoi menajer sau de materiale reciclabile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.