Francisc Tobă, propunere pentru toți parlamentarii brașoveni: „Să facem un grup transpartinic de susţinere a proiectelor Braşovului”

Deputatul independent, fost membru al AUR, Francisc Tobă, a lansat o invitație pentru toți parlamentarii brașoveni, să se constituie într-un „grup parlamentar suport transpartinic” şi să  susțină obiectivele de interes județean. De altfel, Tobă spune că a început deja să se pregătească pentru munca de parlamentar. A avut până acum o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, dar şi cu câţva directori de instituţii publice deconcentrate din judeţ.

Tobă nu vrea să se lipească de vreun grup politic, ci preferă un „grup transpartinic”

Prezent vineri la Braşov, în prima sa ieşire publică de la alegerea ca deputat în Parlamentul Românei, Tobă spune că nu are de gând să se lipsească de un grup parlamentar, ci pentru a-şi exercita „meseria” de parlamentar va încerca mai degrabă să uzeze de prevederea constituițională referitoare la inițierea unui proiect de lege care are minim 100.000 de semnături. 

„Voi pregăti proiecte de lege și voi încerca să strâng semnături de la cetățeni, pentru a le putea transforma în inițiative legislative. Conform Constituției, se poate depune o inițiativă legislativă dacă are 100.000 de semnături”, a declarat Tobă. Principalele proiecte pe care le susţine Tobă, pentru Braşov, sunt aeroportul despre care spune că, datorită poziţionării, pe lângă obiectiv strategic, poate deveni şi „un hub pentru transportul de mărfuri şi pasageri”, dar şi mediul, având în vedere că a fost consilier al ministrului Mediului, Graţiela gavrilescu. „Voi vorbi doar despre domeniile unde mă pricep. Nu voi vorbi despre agricultură sau cibernetică, dar voi vorbi despre educaţie, pentru că am gradul universitar de conferenţiar”, a declarat Tobă. 

Tobă despre „lipsa de toleranţă” şi „interesele de grup” din Parlament

Francisc Tobă revine în Parlamentul României după 28 de ani, după ce în perioada 1992 – 1996 el a fost deputat de Sibiu, din partea PDSR. Despre politicienii de azi spune că sunt foarte agresivi şi lipsiţi de toleranţă şi nu respectă nicio doctrină.

„Sunt singurul parlamentar care a revenit în Legislativ după aproape 30 de ani. Constat acum o agresivitate politică, o lipsă de toleranță. Nu mai sunt partide cu bază doctrinară. Acestea au devenit reprezentantele unor interese de grup”, a spus Francisc Tobă.

Pledează „nevinovat” pentru intervenţiile din decembrie 89

Reamintim că Francis Tobă a fost ales deputat de Braşov pe listele AUR. Alianţa i-a retras sprijinul politic la scurt timp după alegerile din 2020, pe fondul scandalului legat de implicarea sa în reprimarea manifestaţiilor de la Sibiu, din decembrie 1989. De altfel,  prezent vineri la Braşov, deputatul şi-a prezentat şi un punct de vedere pe această temă, susţinând că are deja la îndemână o ordonanţă semnată chiar e fostul procurăr şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care arată că „începerea urmăririi penale s-a dispus cu încălcarea legislaţiei”. Tobă a precizat, în plus, că nu există nicio instanţă care să îl fi condamnat definitiv pentru fapte de reprimare a mişcării din decembrie 1989.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.