Acordarea vizei de flotant NU va fi condiționată de numărul de persoane din locuințe

Persoanele care doreau să-și schimbe reședința ar fi trebuit să nu mai primească viză de flotant dacă la respectiva adresă erau înregistrate prea multe persoane, dar proiectul de lege ce stabilea măsura a fost respins marți la Camera Deputaților, în calitate de For decizional în Parlament, astfel că nu va mai ajunge să se aplice.

Propunerea apăruse deoarece, pentru a beneficia de anumite avantaje, multe persoane își schimbă reședința, acest lucru ducând la situații atipice, în care la aceeași adresă sunt înregistrate foarte multe persoane, uneori sute sau chiar mii.

La Braşov, problema vizelor de flotant apare la fiecare perioadă de înscriere în şcoli a elevilor, când părinţii îşi schimbă „reşedinţa” doar pentru a avea accea mai uşor, pentru copiilor lor, la unităţile de învăţământ din centru sau la cere considerate mai bune sau „de top”.

Potrivit propunerii legislative care, odată cu respingerea de marți de la Camera Deputaților, și-a încheiet parcursul legislativ și nu se va aplica, schimbarea reședinței ar fi putut să devină un pic mai dificilă decât este în prezent. Conform măsurilor conținute de proiectul respins definitiv, o persoană care dorea schimbarea reședinței trebuia să prezinte autorităților o declarație scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de luare în spațiu, din care trebuia să reiasă atât suprafața utilă a locuinței, cât și numărul de persoane din acea locuință. În prezent, declarația nu trebuie să conțină detalii legate de suprafața locuinței sau numărul de persoane ce stau acolo, ci doar mențiunea că proprietarul dorește luarea în spațiu a respectivei persoane, notează avocat.net, citat de hotnews.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.