„Alianță contra naturii” la Codlea. USR s-a aliat cu PSD pentru buget și și-a respins propriul amendament

Dacă anii trecuți, cei din USR spuneau despre PSD-iști că sunt „ciuma roșie” și excludeau orice colaborare cu social-democrații, la Codlea, un astfel de pact a fost posibil. S-a întâmplat în ședința de plen din 10 mai a Consiliului Local când a fost adoptat bugetul. 

Ba mai mult, președintele PNL Codlea, Marian Popoiu, le-a reproșat USR-iștilor că au „trădat” în ultimul moment, asta după ce reprezentanții celor două partide s-au înțeles să își susțină reciproc amendamentele. 

„Amendamentele au fost discutate cu USR. Au avut și cei de la USR propuneri. Am avut discuții cu ei și am căzut de acord, unele dintre amendamente fiind propuse împreună. Duminică (9 mai – n.r.) am avut discuții cu cei de la USR și se părea că ne-am înțeles. A doua zi (1o mai, când a fost votat bugetul – n.r.) a sărit totul în aer. Mi s-a spus că era nevoie ca amendamentele să fie depuse în comisii. Amendamentele se pot depune și în ședința de plen. Chiar și cei din USR au depus în plen un amendament, care și l-au respins singuri. Am văzut un haos la această ședință. Niciodată nu am văzut niciodată ca un partid să propună un amendament, apoi să îl respingă, doar pentru a respecta o alianță ad-hoc cu PSD ALDE. Cred că s-a intrat într-o joacă politică, pe care cei de la USR nu au înțeles-o”, a declarat Popoiu. 
 

Punctul de vedere al USR Codlea poate fi consultat AICI

1 Comentariu

  1. Ca martor ocular la ședință vă pot spune că existat în timpul ședinței un moment de haos în care, urmare a diversiunii unui consilier județean PNL care a afirmat în timpul ședinței că se vor folosi sume de bani pentru spectacole gen ”zilele Codlei” un consilier de al nostru, lipsit de experiență 9firesc fiindcă este la început de mandat) a mai propus intempestiv reducerea cu încă 100.000 de lei a bugetului alocat Casei de Cultură. Când situația s-a lămurit și s-a dovedit că a fost doar o diversiune atunci suma de 100.000 de lei propusă de consilierul nostru nu a mai fost nevoie să fie votată deoarece deja se votase mai înainte o altă sumă similară.
    Sunt astfel de momente inerente la început de mandat care se produc fără a exista rea credință din partea consilierilor noștri.
    Un alt moment, hilar de data asta, a existat când PNL Codlea a votat versiunea de indicator financiar propus de primărie pentru a nu vota versiunea cu amendamentul USR-ului.
    Dar per ansamblu situația este cum a fost reflectată în postarea filialei USR din Codlea.

1 Trackback / Pingback

  1. „Alianță contra naturii” la Codlea. USR s-a aliat cu PSD pentru buget și și-a respins propriul amendament – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.