Colegiul “Meşotă”, program ba fizic, ba online. Părinţii dau vina pe Primăria Braşov, că nu a semnat încă recepţia lucrărilor la una dintre clădiri

Toate şcolile din municipiul Braşov funcţionează în scenariul 1 cu excepţia Colegiului Naţional “Dr. Ioan Meşotă”, care va continua în scenariul 2, din lipsa spaţiului suficient. Acest lucru îi nemulțumește pe părinți care arată cu degetul spre Primărie, cerând să recepționeze lucrările de la corpul vechi al clădirii, astfel încât să existe suficient spațiu pentru respectarea tuturor normelor sanitare. Primăria transmite, în schimb, că șantierul nu este gata și că termenul de finalizare a lucrărilor, așa cum este el trecut în documente, este abia anul viitor. 

Consiliului de administraţie a le-a transmis elevilor că este necesar ca o parte din ei să facă şcoala  online întrucât nu a fost pregătit un orar, nu se poate face o igienizare a claselor între schimburi, laboratoarele ar trebui să fie folosite pe post de clasă, dar şi pentru că urmează ceremoniile de absolvire a cursurilor de către elevii din anii terminali sau că timpul rămas până la finalul anului şcolar nu ar mai justifica prezenta fizică a elevilor.

Pe 21 mai părinţii spun că a avut loc o întâlnire cu primarul Braşovului, Allen Coliban, conducerea Colegiului, inspectorul şcolar general  al judeţului, Ovidiu Tripşa şi preşedintele Asociaţiei de părinţi, Adina Durbacă, pentru o discuţie pe această temă a scenariilor. 

“Urmare refuzului primarului  (Allen Coliban – n.r.) de a soluţiona problema, Consiliul de administraţie al liceului a decis ca la şcoală să meargă numai elevii din anii terminali. Considerăm că atât Primăria cât şi Consiliul de administraţie al colegiului au tratat cu superficialitate acest aspect foarte important din viaţa elevilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia de părinţi. 

Decizia Consiliului de Administraţie vine după ce cu puţin înainte, elevii şi părinţii fuseseră anunţaţi că dn 24 mai se vor relua cursurile cu prezenţă fizică pentru toţi copiii, într-o variantă de orar cu două schimburi şi ore de câte 40 de minute. 

Primăria are altă variantă: 

Deşi părinţii spun că lucrările sunt gata şi că în clădire se poate intra pentru a fi folosită, cu condiţia să se facă recepţia după şantier, Primăria reaminteşte că, de fapt, contractul a fost semnat în 1 octombrie 2020 şi are ca termen de finalizare 18 luni.  

„Conform contractului de lucrări, termenul pentru finalizarea lucrărilor este martie 2022. Suntem în etapa în care mai sunt necesare o serie de lucrări, pentru a respecta reglementările ISU  (privind protecţia împotriva incendiilor – n.r.). În urma discuţiilor cu executantul lucrărilor şi estimărilor Serviciului Investiţii, recepţia va fi semnată în aceasta vară, astfel încât în noul an şcolar, 2021-2022, corpul A va fi accesibil elevilor. Asta înseamnă că lucrarea va fi recepţionată cu cel puţin 6 luni înainte de termen”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.  

67 de şcoli din judeţul Braşov, în Scenariul 2

Per total, în judeţul Braşov 67 unităţi de învăţământ, din cele 417, vor începe săptămâna viitoare în scenariul 2 de funcţionare, potrivit listei aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Scenariul 1 înseamnă că merg toți elevii la școală, dacă localitatea are incidență de infectare cu Covid sub 1 la mia de locuitori, în timp ce Scenariul 2 presupune că elevii revin în bănci doar la clasele primare și terminale,restul rămânând să înveţe în online, dacă localitatea are rată de infectare peste 1 la mia de locuitori. Scenariile se pot modifica de pe o zi pe alta, în funcție de creșterea sau scăderea ratei de infectare cu Covid 19, conform unui ordin aprobat recent de Ministerul Educației.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.