Consiliul Local Brașov pregătește o nouă mutare în proiectul FC Brașov. În ecuație a intrat un „Steagu”, dar nu cel care „renaște”

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen de marți un proiect de hotărâre privind aderarea Municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv „Steagul Roșu” Brașov. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Brașov după ce municipalitatea brașoveană nu a putut înscrie la Ministerul Justiției denumirea Asociația Sportivă Fotbal Club Brașov, astfel că această pistă a fost abandonată.

Inițiativa nu este pe placul celor de la „Steagu Renaște”, acesta fiind SR-ul al cărui fan declarat este primarul Allen Coliban (de mai multe ori a fost văzut în tribună cu fularul echipei) și care a ajuns anul acesta până în barajul de promovare în Liga a II-a. 

Viceprimarul Brașovului Rusu a explicat luni că Asociația Sportivă „Steagu Roșu” este înregistrată la OSIM și „ne-a fost cedată cu titlu gratuit de Edi Gherghe, fondatorul acesteia”, dar a menționat și că municipalitatea brașoveană poate utiliza numele și sigla FC Brașov, pe care le-a cumpărat de la lichidatorul fostei echipe de fotbal care a evoluat multe decenii în prima ligă. 

„Este nevoie de înființarea acestei asociații care să aibă echipa de fotbal într-un termen foarte scurt. De trei săptămâni am încercat să înregistrăm peste 10 denumiri la Ministerul Justiției, care nu ne-a permis să înregistrăm denumirea FC Brașov ca structură cu personalitate juridică. Numele a fost înregistrat în urmă cu aproximativ 15 ani, a mai spus viceprimarul. 

Totodată, Sebastian Rusu a dat de înțeles că în proiectul FC Brașov va fi inclusă și Corona Brașov, iar în cazul în care echipa de fotbal promovează în Liga a 2-a, FC Brașov va lua locul Coronei.

Reamintim că în luna aprilie, fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Local Brașov o hotărâre privind înființarea, de către municipalitatea brașoveană, a Asociației Sportive Fotbal Club Brașov, însă proiectul a fost retras. 

„Intrare la intimidare” din partea celor de la Steagu Renaște 

Ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Local Brașov a fost anunțată ieri. După puțin timp, ACS SR Brașov (Steagu Renaște) și Liga Suporterilor Stegari au transmis un comunicat echivalent cu o „intrare la intimidare” din timpul unui meci. 

„Avem un mesaj clar pentru toți membrii Consiliului Local Brașov, dl. Primar Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu: votați pentru asocierea cu acești profitori și deveniți inamicii fotbalului brașovean. Puteți înființa oricâte asociații doriți, să fuzionați Corona cu acest ACS sau să cumpărați un loc direct în Liga 1 și să denumiți viitoarea echipă ”FC Brașov”, veți juca mereu cu stadionul gol în dizgrația brașovenilor”, se arată în comunicat. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.