Modificarea Legii exproprierilor, în stadiul de „discuție de explorare”. Consiliul Județean Brașov și-ar dori noi prevederi legale în domeniu, pentru a putea obține mai repede terenuri pentru Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor

 După ce a trimis la Guvern  mai multe adrese la București, prin care a solicitat modificarea Legii exproprierilor, astfel încât să poată fi expropriate și terenurile pe care urmează a se realiza investiții ce vizează managementul deșeurilor, Consiliul Județean Brașov a avut discuții în acest sens și cu președintele Senatului României, Anca Dragu.  

Propunerea de modificarea a actului normativ a fost înaintată joi de vicepreşedinţii Szenner Zoltan şi Şerban Todorică, în cadrul întâlnirii de la Braşov, cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, însă, deocamdată, demersurile sunt în faza de „explorare”. 

Astfel, Anca Dragu a declarat ieri, într-o conferință de presă ce a urmat întâlnirilor cu oficialităţile din Braşov, că unul dintre subiectele luate în discuţie la Braşov a fost şi această modificare legislativă, mai ales că implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţ este în mare întârziere, faţă de termenele propuse iniţial. Cu toate astea, şefa Senatului nu a putut da un termen pentru momentul în care completarea legislativă se va produce.

„Nu aș putea să vă dau un orizont de timp”, a spus Dragu, care, întrebată fiind de propunerile primite până acum, pentru completarea legii, a precizat că deocamdată ele nu există.

„Este prima discuție exploratorie și urmează să abordăm acest subiect în săptămânile următoare”, a declarat preşedintele Senatului. 

Discuțiile vin în contextul în care anul acesta Consiliul Județean Brașov este în faza în care trebuie să stabilească un amplasament pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, iar toate variantele analizate presupun achiziționarea unor suprafețe de teren. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.