„Şaguna”, „Honterus” şi „Info” vor funcţiona fără autorizaţie ISU şi în anul şcolar 2021-2022. În judeţ, 103 clădiri de şcoli sunt în continuare neautorizate pentru securitatea la incendiu

Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov le solicită  ferm primarilor din localităţile braşovene, să acorde atenţia cuvenită autorizaţiilor şi avizelor ISU pentru clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ. 

În prezent, la nivelul judeţului, doar 17 clădiri de unităţi de învăţământ au autorizaţie de securitate la incendiu. Potrivit col. Bogdan Negru, de la ISU Braşov, alte 103 clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe sunt neautorizate. La acestea se adaugă încă 355  de clădiri care nu fac obiectul autorizării. 

Dintre cele 17 clădiri cu toate documentele în regulă, din punct de vedere al regulilor de securitate la incendiu, 7 sunt în municipiul Braşov. Tot în municipiu însă, sunt şi 18 neautorizate dar cu aviz (unele având lucrări în curs de executare), plus 18 care nu au deloc autorizaţie de securitate la incendiu.  Alte 77 de unităţi de învăţământ nu au clădiri care să facă obiectul autorizării sau avizării din partea ISU. 

Printre şcolile care nu au aviz/ autorizaţie de securitate la incendiu se numără: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Colegiul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu”, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul „Andrei Mureşanu”, Liceul Silvic, Colegiul „Johannes Honterus” şi Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”. 

În aceeaşi situaţie se află şi câteva grădiniţe dar şi şcolile gimnaziale 1, 2, 11, 13, 15 şi 30. 

Col. Bogdan Negru a precizat că se află în situaţia de a solicita aviz/ autorizaţie de securitate la incendiu unităţile de învăţământ care au clădiri noi sau clădiri la care s-au adus modificări. Nu intră în această categorie intervenţiile de recompartimentare fără modificarea lungimii clădirii, consolidările care nu afectează stabilitatea imobilului sau intervenţiile la acoperişuri ce nu afectează în vreun fel structura. 

IPJ solicită maximă atenţie la măsurile de securitate ale şcolilor şi le transmite reprezentanţilor administraţiilor locale că au obligaţia de a aloca fonduri, astfel încât unităţile de învăţământ să ia, peste vară, măsurile de securizare necesare. Astfel, consiliile locale trebuei să aprobe sume pentru lucrări precum împrejmuirile, iluminatul din zona şcolilor.

„Am făcut recomandarea ca şcolile, prin intermediul Consiliilor de administraţie, să facă solicitarea către consiliile locale, pentru alocarea fondurilor necesare pentru securizarea şcolilor”, a declarat Cosmin Pop, comisar-şef IPJ Braşov. 

1 Comentariu

  1. Pentru acuratețe: “Nicolae Titulescu” nu este colegiu tehnic, ci teoretic. Verificați informația!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.