Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici, în Parcul „Titulescu” din Braşov

Direcția de Asistență Socială Brașov, marchează azi Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici printr-o serie de activități desfășurate în Parcul „Nicolae Titulescu” din Brașov, în intervalul orar 12:00-14:00, în parteneriat cu Crucea Roşie.

Mai mulţi specialişticu precădere psihologi, vor prezenta persoanelor vârstnice prezente aspecte legate de identificarea, evaluarea și dezvoltarea unor comportamente prin care să solicite și să obțină ajutorul specialiștilor atunci când se confruntă cu diferitele forme de abuz. Abuzul faţă de vârstnici este definit ca fiind „orice acţiune unică sau repetată sau lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relaţii bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau la suferinţa unei persoane în vârstă”. Se poate manifesta sub diverse forme, de la cele fizice, la cele psihologice sau emoţionale, sexuale sau financiare. Poate surveni şi ca urmare a neglijenţei deopotrivă intenţionate sau lipsite de intenţie.

„Pe lângă formele clasice de abuz, în contextul pandemiei de COVID-19, persoanele vârstnice sunt deosebit de vulnerabile, deoarece bătrânii au un risc ridicat de a dezvolta forme grave de boală, iar regulile de distanţare socială ar putea duce la izolarea bătrânilor, cu consecinţe severe asupra sănătăţii lor fizice şi psihice. Acesta este un bun prilej de manifestare în mod deschis împotriva oricăror forme de abuz sau de suferinţă provocate persoanelor vârstnice și de transmitere a unui mesaj de apreciere și recunoștință către persoanele vârstnice”, spun reprezentanţii Direcţie de Asistenţă Socială Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.