3 grădinițe din județul Brașov au fost afectate de inundații. Guvernul alocă fonduri pentru acoperirea pagubelor

Guvernul va acorda 148,7 milioane de lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații și alunecări de teren în 17 judeţe din România. Banii vor fi folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de UAT-uri”, a declarat premierul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă Guvernul va aloca bani pentru şcolile afectate de inundaţiile recente, premierul a confirmat, precizând că aşteaptă o evaluare finală a pagubelor.

 „Sigur va aloca bani. Avem şi o evaluare preliminară, dar aştept evaluarea finală. (…) Este vorba despre 17 unităţi şcolare, nouă în Cluj-Napoca, o şcoală în Botoşani, trei grădiniţe în Braşov, un grup sportiv în Satu Mare şi trei şcoli în Alba, e vorba de infiltraţii de apă, acoperişuri avariate, în unele cazuri sunt demisoluri inundate. Vom acorda în timp resursele pentru a repara ceea ce s-a întâmplat cu aceste şcoli”, a completat Cîţu.

În hotărârea aprobată miercuri sunt alocări pentru județele care au avut o evaluare depusă până în data de 15 iulie, a precizat ministrul Dezvoltării Cseke Attila. În ceea ce privește efectul celorlalte inundații și alunecări de teren, din weekend și de săptămâna aceasta, se vor emite alte hotărâri.

(foto: arhivă)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.