Aproximativ 100 de râșnoveni au acuzat probleme digestive. DSP Brașov încearcă să afle care este cauza

Aproximativ 100 de râșnoveni, în multe situații fiind vorba de copii, s-au prezentat zilele trecute la medicul de familie sau la Centrul de permanență din localitate, acuzând dureri abdominale, greață, dureri abdominale și uneori diaree. Deocamdată, cauza nu a fost stabilită, iar Direcția de Sănătate Publică Brașov a instituit o alertă epidemiologică.

„Spitalelor li s a transmis sa ia probe biologice de la pacienți, pentru a se vedea despre ce este vorba. Exista și suspiciunea unui virus. În general, aceste probleme de sănătate au trecut după una sau două zile de tratament”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau. 

Sâmbătă se va afla dacă apa de la robinet este de vină 

După ce au apărut primele cazuri, oamenii au început să se teamă că o cauză ar fi apa potabilă. Autoritățile locale râșnovene susțin că acest lucru este puțin probabil și au publicat rezultatul analizei apei din 5 iulie (conform prevederilor legale, apa potabilă este analizată periodic), din care rezultă că apa nu este infestată. 

Totuși, pentru a clarifica situația, dr. Andrea Neculau a declarat că de la Râșnov au fost prelevate  probe de apă în 21 iulie, din două zone – captarea și un punct din oraș – iar rezultatele vor apărea în 72 de ore de la preluarea probelor.

„Probele de apă sunt analizate atât în laboratoarele Direcției de Sănătate Publică Brașov, cât și în cele ale Institutului Național de Sănătate”, a declarat reprezentanta DSP Brașov. 

Ce le recomandă DSP Brașov râșnovenilor 

Până la apariția rezultatelor analizei apei, directorul DSP Brașov le recomandă oamenilor să fiarbă apa sau să bea apă îmbuteliată. 

De asemenea, dr. Neculau le recomandă oamenilor să respecte regulile de igienă (spălatul mâinilor și a fructelor și legumelor proaspete, înainte de a fi consumate). Nu în ultimul rând, directorul DSP Brașov le recomandă oamenilor să consume, pe cât posibil, hrană tratată termic. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.