Bărbat prins în flagrant când încerca să îşi „aranjeze” examenul de permis auto

Un bărbat din Brașov, candidat la obținerea premiului de conducere a încercat să-și aranjeze examenul la proba practică, oferind mită examinatorului.

Practic, bărbatul s-a prezentat la examenul „de traseu” și i-a propus 100 de euro inspectorului examinator, pentru a-l declara admis. Examinatorul a refuzat mita și l-a denunțat, sunând la linia tel-verde a Direcţiei Generale Anticorupţie. 

„Serviciul Județean Anticorupție Brașov a fost sesizat (prin intermediul unui apel telefonic la linia Tel-verde a Direcției Generale Anticorupție) de un ofițer al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Brașov, din cadrul Instituției Prefectului, cu privire la faptul că un candidat la obținerea premiului de conducere i-a oferit mită pentru a-l promova la proba practică. În baza sesizării și sub supravegherea unui procuror din cadrul unității de Parchet competente, o echipă operativă a Serviciului Județean Anticorupție Brașov a realizat acțiunea de prindere în flagrant. La scurt timp, candidatul a fost surprins în timp ce încerca să îl mituiască pe polițistul examinator cu ehivalentul în lei a sumei de 100 de euro”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Brașov.

În cauză, procurorul a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu făptuitorul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.