Consiliul Județean Brașov a lansat și licitația pentru turnul virtual de control de la aeroport. Proiectul trebuie finalizat în 14 luni

După ce a primit și de la ROMATSA (instituție care se ocupă de dirijarea traficului aerian în România) OK-ul pentru turnul virtual de control, Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru proiectarea, achiziționarea echipamentelor și realizarea lucrărilor necesare asigurării serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov, iar firmele interesate de acest contract, cu o valoare estimată de 60.175.091 lei (fără TVA) pot depune ofertele până în 16 august. 

Conform anunțului licitației, postat pe platforma electronică de achiziții publice, prin acest contract se va elabora proiectul tehnic, va fi construită clădirea de contingență (în care vor fi serverele, birourile specialiștilor, dar și o serie echipamente de comunicații, de supraveghere și de monitorizare meteo) și se vor achiziționa echipamentele necesare dirijării de la distanță a traficului aerian. 

 Termenul de finalizare a acestui proiect este de 14 luni, ceea ce înseamnă că, în cel mai fericit caz, „turnul virtual” va fi operațional spre finalul anului 2022. 

Reamintim că traficul aerian de pe aeroportul Brașov va fi dirijat de la distanță, de la Centrul Zonal de la Arad. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.