FC Brașov Steagul Renaște este și acum o „echipă neoficială”: nu are un președinte, nu are antrenor, nici contracte cu jucătorii. Pentru Liga a 2-a este certificată Corona

Chiar dacă mai este puțin timp până la începerea sezonului 2021 – 2022 al Ligii a 2-a de fotbal, situația FC Brașov Steagul Renaște este în continuare neclară. În acest moment, pentru a evolua în liga secundă este certificată Corona, însă planul municipalității brașovene este ca locul acesteia să fie luat de FC Brașov Steagul Renaște, dar demersurile nu merg „ca la carte”. Deocamdată, clubul FC Brașov Steagul Renaște nu are un președinte, nu are un antrenor cu contract și nici un lot oficial de jucători. 

În 25 iunie a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local prin care Corona cesiona locul către FC Brașov Steagul Renaște. Prin același act normativ era transmisă către Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Brașov activitatea fotbalistică (seniori și cinci grupe de juniori), procedura nu a fost finalizată. De altfel, atunci primarul Brașovului, Allen Coliban, a precizat că va mai fi nevoie niște hotărâri de Consiliu Local pentru ca FC Brașov SR să joace în liga secundă și a anunțat că va convoca o ședință de plen de îndată pentru adoptarea actelor normative necesare. Între timp, primarul a plecat în concediu de odihnă, iar ședința nu s-a mai desfășurat. 

Daniel Stanciu, dorit președinte. Dar el vrea? 

În schimb, consilierul local brașovean Sebastian Bădulescu a anunțat ieri că în 14 iulie, municipalitatea brașoveană are în plan să semneze contractul cu președintele clubului, funcție pentru care a fost vehiculat Daniel Stanciu (care a mai ocupat funcții de conducere la CFR Cluj, la U Cluj sau Dinamo București). Numai că, potrivit unor surse, Stanciu nu este interesat de această funcție. 

Potrivit aceleiași surse, dacă se va găsi un președinte și va fi semnat contractul cu el, acesta va semna contractul cu antrenorul Ilie Stan, dar și cu jucătorii echipei de seniori. „În 14 iulie intenția este de a se finaliza transmiterea echipei de seniori. Apoi, pe parcurs, se vor transmite și grupele de juniori”, a declarat Bădulescu. De precizat că, echipele care evoluează în Liga a 2-a de fotbal trebuie să aibă cinci grupe de juniori. 

Corona, reclamată la sindicatul AFAN

Până la finalizarea procedurilor, echipa FC Brașov Steagul Renaște va continua să se pregătească pentru Liga a 2-a sub conducerea antrenorului fără contract Ilie Stan. De altfel, acesta a „pus pe liber” mai mulți jucători legitimați la Corona, iar fotbaliștii nemulțumiți ai sesizat situația sindicatului AFAN. Ulterior, sindicatul AFAN a solicitat clubului Corona să le asigure condiții de pregătire jucătorilor. De altfel, Bădulescu a declarat ieri că „jucătorii în cauză sunt plătiți și li se asigură condiții de pregătire”. 

Cum „pui pe liber” un jucător de la FC Brașov Steagu Renaște: „Se fini la contract”. Marian Ivan: „La Brașov există o istorie a fotbalului și nu face fiecare cum vrea, după bunul plac”

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.