Consiliul Local Prejmer a respins construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor pe teritoriul comunei

Consiliul Local Prejmer a adoptat joi o hotărâre prin care a aprobat ca pe teritoriul comune să nu se construiască Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Brașov în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Brașov prin Programul Operațional Infrastructura Mare. 

Inițiativa aparține unui consilier local, Adrian Gabor (Pro România) și a fost susținută de majoritatea aleșilor locali. Acesta a spus că locuitorii comune nu-și doresc realizarea acestui centru, mai ales că la Prejmer există precedentul Hidrosal, operator care are o stație de sortare, dar care a avut mari probleme de mediu.

Pe de altă parte, un alt consilier local, a declarat că aleșii din Comisia Juridică au dat aviz favorabil, pentru că trebuie să țină cont de semnalele comunități, care se declară împotriva acestei investiții. 

Tot în timpul ședinței, unul dintre consilierii locali a spus că pentru această investiție nu a ajuns la Consiliul Local Prejmer nici un document oficial din partea Consiliului Județean Brașov, referitor la această investiție. Ba mai mult, alesul a menționat că, oricum, nu se va realiza la Prejmer, pentru că terenul face obiectivul unui proces. 

Pentru respingerea investiției, mai mulți locuitori au transmis notificări la Primăria Prejmer, prin care au solicitat autorităților locale să nu fie de acord cu realizarea investiției. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.