VIDEO. ISU a cerut evacuarea zonei Plaiul Foii. Bârsa s-a umflat şi a distrus două podeţe, la Zărneşti

Inspectoratul pentru SItuaţii de Urgenţă Braşov a transmis o avertizare prin care solicită locuitorilor din zona Plaiu Foii să se fie pregătiţi pentru o eventuală evacuare, în condiţiile în care, în urma ploilor abundente, Bârsa a ieşit din matcă. 

“Viitură în urma revărsării râului Bârsa, zona Plaiul Foii. Pregătiți-vă pentru evacuare. Urmați instrucțiuniile autoritățiilor. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre acest eveniment” a transmis I.S.U. Brașov.

Primarul Alexandru Igrişan a anunţat ulterior că nivelul apei este în scădere aştfel că nu este nevoie de evacuarea zonei. 

“Un echipaj de la Secţia de pompieri Zărneşti este la faţa locului. S-a umflat pârâul Bârsa şi două podețe au fost distruse. S-a transmis mesajul Ro-Alert pentru informarea populatiei din zona respectivă având în vedere că Zona Plaiul Foii este frecventată de turişti şi că mulţi dintre aceştia au corturi montate acolo. În continuare supraveghem zona respectivă”, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al I.S.U. Brașov.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. ISU a cerut evacuarea zonei Plaiul Foii. Bârsa s-a umflat şi a distrus două podeţe, la Zărneşti – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.