Restricţiile de circulaţie pe str. Neagoe Basarab au fost ridicate. Va fi închis, în schimb, un tronson din str. Matei Basarab

Ultimele două branşamente la reţeaua de canalizare de pe strada Neagoe Basarab au fost instalate azi, urmând ca circulaţia în zonă să fie reluată, după aproximativ o lună în care şoferii au avut restricţii de trafic. Traficul va fi permis pe porțiunea de stradă unde s-a lucrat până acum, deși procesul de asfaltare va fi unul mai îndelungat, au anunţat reprezentanţii Companiei Apa Braşov.

Săpăturile din ultima lun[, pe strada Neagie Basarab au fost efectuate la o adâncime de aproximativ cinci metri și este nevoie de timp pentru tasarea pământului, a explicat purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, Alina Bălătescu. Reamintim că investiția de pe strada Neagoe Basarab, în valoare de 602.900 lei fără TVA a fost realizată în ultimele patru săptămâni, din fonduri proprii şi au vizat reparaţii urgente la o avarie din zonă şi modernizarea reţelei de canalizare.

Totuşi, deşi au fost finalizate azi intervenţiile, în zonă vor urma alte lucrări care vor necesita noi restricţii de circulaţie, întrucât lucrările efectuate pe strada Neagoe Basarab au relevat disfuncţionaităţi şi la o parte de reţea de pe strada invecinată, Matei Basarab.

„Odată cu realizarea acestei lucrări importante și dificile, în urma unor inspecții video realizate, s-a constatat o disfuncționalitate a sistemului de canalizare și la intersecția străzilor Matei Basarab cu Lucian Blaga. Astfel, a apărut o lucrare neprevăzută, de modernizare și redimensionare a conductei de canalizare, pe o porțiune de aproximativ 30 de metri. În funcție de condițiile meteo, dar și de rezultatele sondajelor efectuate, estimăm că lucrarea de pe strada Matei Basarab va începe miercuri, 21 iulie și va dura aproximativ 7 zile. Astfel, traficul pe această porțiune va fi restricționat în toată această perioadă”, a anunţat Compania Apa, prin reprezentanta Biroului de comunicare, Alina Bălătescu. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.