„Ambasada Franceză” din Săcele devine bloc de locuințe sociale. Amenajarea clădirii costă aproape 6 milioane de lei

Construit în perioada 1945-1950 și lăsat în paragină de mai mulți ani, fostul cămin de fete al Liceului Tehnologic Victor Jinga din Săcele va fi reabilitat și transformat în bloc de locuințe sociale. Contractul de lucrări a fost semnat zilele trecute de Primăria Săcele, iar constructorul, care va încasa 5.934.947 lei cu tot cu TVA, va avea la dispoziție 24 luni pentru a finaliza proiectul. 
Clădirea, care este în cartierul Electroprecizia, a fost a fost denumită de săceleni „Ambasada Franceză”, iar acum este într-o stare deplorabilă. De altfel, clădirea va fi complet reabilitată, în proiect fiind prevăzute consolidări, refaceri ale instalațiilor, amenajarea unei mansarde, refacerea acoperișului și termoizolarea clădirii. 
În imobilul renovat vor fi amenajate cu 21 de apartamente și 6 garsoniere, acestea urmând a fi închiriate unor familii cu o situație economică precară. 
Finanțarea proiectului este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul de construire a locuințelor sociale. 
   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.