În 26 septembrie, codlenii sunt așteptați la un exercițiu democratic fără precedent. Mihai Cîmpeanu: „Artera ocolitoare a municipiului Codlea nu trebuie să aibă culoare politică”

Într-un exercițiu democratic fără precedent, cetățenii municipiului Codlea sunt chemați duminică, 26 septembrie, la referendumul local privind construirea Arterei ocolitoare a localității. 

Duminică, toți codlenii cu drept de vot sunt chemați la urne să răspundă cu „DA” sau „NU” la următoarea întrebare: „Sunteți de acord ca Artera ocolitoare a municipiului Codlea să se construiască inclusiv printr-o finanțare bancară/împrumut?”

Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, în județul Brașov, o administrație locală are curajul și înțelepciunea de a-i consulta pe membrii comunității în legătură cu un important, dar și extrem de necesar, proiect de investiții. Chiar dacă în această fază unica modalitate de construire a ocolitoarei  o reprezintă un împrumut bancar, un proiect de o asemenea anvergură poate coagula forțele politice locale, județene și chiar naționale, în sensul găsirii ulterior a altor modalități de finanțare. Un exemplu în acest sens este accesarea unei linii de finanțare, de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pentru construirea aeroportului. Un proiect de acest tip a generat, prin necesitatea și importanța lui, atragerea altor surse de finanțare fără a se mai apela la linia de credit contractată. 

Prin acest referendum puterea va fi în mâna cetățenilor, acolo unde este locul ei de fapt. Participarea la vot este extrem de importantă deoarece reprezintă un factor important al relației cetățean – administrație publică locală. Aleșii locali au datoria morală de a-i informa și consulta pe cei care i-au legitimat prin vot în legătură cu proiectele comunității. De acest aspect ar trebui să țină cont toate forțele politice locale și să acționeze unitar, pentru soluționarea tuturor problemelor de interes local. Nu e loc pentru orgolii politice și boicot atunci când vorbim despre dezvoltarea Codlei. Întotdeauna trebuie să învățăm din greșelile trecutului pentru a putea avea un prezent, dar mai ales un viitor, în care fiecare cetățean să se simtă mândru de faptul că e codlean”, a declarat primarul municipiului Codlea. 

Ce beneficii va aduce ocolitoarea pentru municipiul Codlea 

Edilul consideră că prin construirea Arterei ocolitoare a municipiului Codlea „vom putea vorbi în următorii ani de o localitate în plină expansiune industrială și imobiliară, care va genera o dezvoltare uimitoare pe toate planurile. De asemenea, se vor rezolva și o mulțime de probleme existente în acest moment în localitate, cum ar fi: descongestionarea traficului, îmbunătățirea mediului înconjurător din Codlea prin reducerea noxelor și a poluării sonore, scoaterea traficului greu în afara localității, crearea de noi locuri de muncă”. 

La referendumul de duminică, la referendumul de la Codlea sunt așteptate la urne 20.800 de persoane cu drept de vot. Referendumul va fi validat dacă la urne se prezintă 30% dintre persoanele cu drept de vot. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.