Prima creşă din Codlea va fi gata luna viitoare. Primarul Cîmpeanu: „Am avut o mică întârziere la lucrări”

De luna viitoare, Codlea deschide noua creşă. În prezent, la această creşă se fac ultimele amenajări de spaţii, după cum spune primarul Mihai Cîmpeanu. Acesta a adăugat că a existat o mică întârziere în graficul de lucru iniţial, care stabilea că la finalul lunii septembrie proiectul trebuie să fie gata.

„Creșa este amenajată într-o clădire în care s-au desfășurat activități economice. Pe lângă renovarea ei a trebuit să lucrăm şi la amenajarea tuturor spațiilor, astfel încât acestea să respecte toate standardele pentru ceea ce înseamnă o creşă. Pentru că legislația în vigoare impune respectarea unor condiții speciale de spaţiu, pentru primirea avizelor și ulterior a autorizației de funcționare, lucrarea este într-o mică întârziere”, a declarat Cîmpeanu.

Amenajarea spaţiilor de creşă a costat în ur de 100.000 de lei, iar dotările care se vor face sunt estimate şi ele la 70.000 de lei. 

Creșa de la Codlea va avea o capacitate de 60 de locuri, imobilul în care a fost amenajată fiind unul închiriat. Contravaloarea chiriei, de 7000 de lei pe lună, va fi asigurată din fonduri europene în următoarele 24 de luni. Această creşă va funcţiona până când la Codlea va fi construită noua unitatea, care acum se află la stadiul de licitaţie de lucrări. 

Municipiul Codlea este inclus şi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru o finanţare destinată unei creşe construite de la zero, pe modelul aprobat de guvern. Şi aceasta va fi tot o creşă de mărime medie, de 60 – 70 de locuri, estimată la 8,972 milioane lei (TVA inclus). Termenul de depunere a ofertelor pentru noua clădire este 9 septembrie, iar până la 31 decembrie 2022, creşa trebuie să fie finalizată, a precizat primarul Mihai Cîmpeanu.

„În cazul în care, după ce se va construi noua creşă cererea va fi mare, va fi păstrată şi cea închiriată şi amenajată acum”, a încheiat edilul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.