Codlea are primar PSD, viceprimar independent și administrator public de la ALDE

Echilibrul fragil din Consiliul Local Codlea a avut consecințe interesante în ceea ce privește alegerea viceprimarului, având în vedere că viceprimar a devenit independentul Gheorghe Rișcău (foto), care obținut la alegerile locale din 27 septembrie 339 de voturi. 

În campania electorală, Alianța PSD ALDE s-a prezentat în fața alegătorilor cu tandemul Mihai Cîmpeanu – primar și Ștefan Ciolan – viceprimar. Numai că după alegerile din 27 septembrie, Alianța PSD ALDE nu a obținut majoritatea simplă în Consiliul Local Brașov și nici nu reușit să facă o majoritate prin negocieri. În aceste condiții, prin negocieri între partidele ce compun Consiliul Local Codlea s-a ajuns la situația ca viceprimar să fie ales consilierul independent Gheorghe Rișcau, susținut și de PNL. 

 Noul viceprimar al municipiului Codlea a depus jurământul în 19 noiembrie.  

Gheorghe Rișcău venit la Codlea din Satu Mare, unde a și fost consilier județean ales pe listele ALDE. 

Cum a fost rezolvată problema „tandemului”

Cum Ștefan Ciolan nu a mai fost ales viceprimar, el a primit „în compensare” postul de administrator public al orașului, fiind numit în această poziție de primarul municipiului. Din această funcție el va putea să fie „numărul doi” în oraș, pentru că, cel mai probabil, primarul îi va delega viceprimarului atribuții mai mult simbolice, de domeniile importante urmând a se ocupa Ciolan. 

Care este configurația Consiliului Local Codlea: 

Alianța PSD ALDE – 8 mandate 

PNL – 7 mandate 

Alianța USR PLUS – 2 mandate 

Pro România – 1 mandat 

Independent (Gheorghe Rișcan) – 1 mandat. 

Total: 19 mandate. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.