Performanță de excepție: Răzvan Nedu, nevăzător, a câștigat argintul la Campionatul Mondial de paraclimbing, concurând cu un deget rupt

Foto: Facebook/ Ministerul Tineretului şi Sportului
Răzvan Nedu (nevăzător) a concurat cu un deget rupt, dar a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Paraclimbing de la Moscova.
 
 
Foto: Climb Again
 
Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, la începutul lunii septembrie, Răzvan Nedu, alături de Alex Benchea au cucerit cel mai înalt vârf din Europa şi Rusia, Elbrus, 5.642m, în condiţii potrivnice atât meteo, cât şi de sănătate. Cei doi au reușit această performanță, în ciuda faptului că văd împreună mai puțin de 1%. 
 

De asemenea, în luna iunie, Răzvan Nedu, a câştigat argintul la categoria visually impaired B1 la Cupa Mondială de Paraclimbing de la Innsbruck, Austria. Sportivii sunt complet nevăzători, informează News.ro. 

Răzvan Nedu are 25 de ani, este  căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, a urcat pe Mont Blanc, a participat cu Lotul la Campionatul Mondial de Paraclimbing din Franța în 2019, unde colegul lui, Cosmin Candoi, a devenit campion mondial. În plus, e instructor de escaladă și spekear motivațional pentru copiii și adolescenții din școlile speciale unde merge să le vorbească despre ceea ce face și să-i încurajeze și pe ei să îndrăznească să-și depășească fricile și să-și urmeze visurile.

S-a născut fără vedere și s-a apucat de sport încercând să facă mișcare cot la cot cu oamenii fără diyabilități. 

M-am apucat de cățărări pentru că voiam să fac sport, cot la cot cu persoane fără dizabilități. Și încet încet am văzut că eu pot să mă cațăr la fel de bine ca orice om fără dizabilitate și mi-am dat seama că eu sunt un om normal, declara Răzvan Nedea, pentru „România, Te Iubesc”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.