PNL și-a ales noul președinte, în urma Congresului de la Romexpo. Aproape 1000 de voturi, diferența dintre cei doi candidați

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă în fața actualului lider al partidului, Ludovic Orban.

Rezultatul oficial nu a fost încă anunțat.

Conform unor surse rezultatul votului este:

  • Florin Cîțu – 2878 de voturi
  • Ludovic Orban – 1898 de voturi

 

Primul care a urcat pe scenă a fost Ludovic Orban, care l-a felicitat pe Cîțu pentru victorie dar a avut un mesaj şi pentru preşedintele Iohannis: 

 

„Le mulțumesc celor aproape 1.900 de colegi care mi-au dat încrederea. Îl felicit pe Florin Cîțu. De-a lungul carieri de 31 de ani, am apărat valorile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea valorilor liberale. Voi continua să acționez așa cum am făcut-o și până acum. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa lui Cîțu. Vă anunț acum că între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a spus Orban. 

 

Mesajul lui Florin Cîțu, pe scenă, după anunțarea rezultatului votului:

 

„Acest vot mă onorează și mă responsabilizează.  Nu mă suprinde alegrea dumneavoastră, am spus că echipa câștigătoare e singura soluție a PNL. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor. Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.