Primarul Brașovului, în valul 4 de COVID: „Foarte multe autobuze pline. Vă mulțumesc celor care ați folosit transportul public în Brașov”. Experimentul de pe Mureșenilor continuă și el

„Experimentul Mureșenilor”, care a presupus închiderea sensului de coborâre dinspre Șchei, a fost comentat de primarul Brașovului, Allen Coliban pe Facebook. Acesta a menționat în Jurnalul Primarului de joi că au început mai multe acțiuni în oraș, care „și-au lăsat amprenta” asupra traficului din oraș. De asemenea, Allen Coliban a constatat că au fost „autobuze pline”, un lucru reclamat de brașoveni de mai multă vreme. 

„Avem transport public gratuit (în perioada 9 – 12 septembrie, n.n.). Se pare că este un motiv bun pentru a încuraja transportul public: foarte multe autobuze pline, foarte multe autobuze folosite astăzi. Vă mulțumesc celor care ați folosit transportul public în Brașov. În felul acesta putem vedea care este nevoia reală de transport public către care ar trebui să tindem”, a declarat edilul. 

Declarația primarului, care pare bucuros că autobuzele erau pline, vine în contextul în care specialiștii spun că în România a început valul 4 de COVID și se așteaptă la o creștere semnificativă a numărului de infectări. Așadar, strategia Primăriei Brașov ar trebui să fie reducerea aglomerației din mijloacele de transport, iar faptul că a văzut autobuze pline ar trebui, mai degrabă, să îl îngrijoreze pe edil. 

Primarul e decis să continue experimentul, indiferent de consecințe 

În ceea ce privește traficul din centrul vechi, Allen Coliban este decis să continue experimentul, chiar dacă ieri s-a lăsat cu multă aglomerație și nervi în trafic:

„Experimentul prin care am redus o bandă de circulație de pe Strada Mureșenilor ne-a arătat că se produc aglomerări și că traficul este unul foarte mare, într-un sezon care beneficiază și de un aflux mare de turiști. În perioada aceasta avem foarte mulți vizitatori ai Brașovului. Nu este plăcut. Este primul pas în a conștientiza încotro ne îndreptăm, pentru că, indiferent ce facem, tendința este de a avea tot mai multe mașini în traficul din Brașov. În mod normal, după începerea școlii, astfel de blocaje. Singura soluție ar fi către transport public, către spații pietonale și către biciclete”.

Ba mai mult, într-o altă postare pe Facebook, în care a arătat că a mers cu bicicleta spre conferința de politici publice de mediu din cadrul Forumului Orașelor Verzi (FOV), primarul a anunțat: 

„Vom continua experimentul închiderii unei benzi de circulație, începând cu giratoriul de la Rectorat până la Poarta Șchei, inclusiv Șirul Beethoven, până pe 12 septembrie. Sunt conștient de situația îngreunării traficului în timpul orelor de dimineață. Ne pare rău pentru disconfortul creat, însă, dacă fiecare dintre noi va încerca să folosească transportul alternativ – fie că e vorba de transportul în comun gratuit, fie că e vorba de biciclete, trotinete – cel puțin în zona centrului istoric, sunt sigur că mâine situația va fi una mult mai bună”. 

Singura măsură anunțate de primar pentru a nu se mai sufoca traficul în Centrul istoric în perioada „experimentului FOV” a fost „o discuție cu cei de la Poliția Rutieră”: „Aceștia mi-au dat asigurări că vor fi pregătiți, alături de Poliția Locală, să intervină pe tot parcursul zilei și să decongestioneze eventualele “dopuri” de trafic”. 

Reamintim  că traficul de pe străzile Mureșenilor și Barițu restricționat pe o bandă, cea de coborâre dinspre Maternitate, restricția fiind valabilă în perioada 9 – 12 septembrie, între orele 10.00 – 22.00. Tot în cele patru zile și între aceleași ore este pe Şirul Ludwig van Beethoven, circulaţia este închisă pe banda care face legătura dintre Maternitate şi sensul giratoriu de la Casa Junilor (Poarta Şchei).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.