Primarul Coliban a găsit soluţia „miraculoasă” pentru traficul aglomerat din Şchei şi Poiană: mai multe autobuze

Primarul Braşovului, Allen Coliban se va întâlni cu conducerea operatorului de transport public din Braşov, SC RATBV SA, pentru a pune la punct soluţiile de decongestionare a traficului pe Drumul Poienii şi în cartierul Şchei. Decizia vine după ce în primul weekend din 2021, când a fost şi vacanţă, cele două zone ale Braşovului au fost ultra-aglomerate, iar traficul a fost practic blocat. 

Una dintre propunerile edilului, pe care spune că le va discuta cu RATBV, este aceea de creştere a frecvenţei cu care circulă autobuzele pe linia 20 Livada Poştei – Poiana Braşov dar şi a celor care au trasee spre cartierul Şchei (50, 51, 52).

 „Sunt perioade în care, în Șchei, nu trece nici un mijloc de transport timp de 50 de minute. În ultimii ani, RATBV s-a axat pe eficientizarea activității și pe reducerea numărului de mijloace de transport de pe traseu, pentru că acestea nu erau pline. Cred că este nevoie de o altă abordare în ceea ce privește transportul în comun. O soluție ar fi să existe legături între cartierul Șchei și principalele zone ale orașului, iar autobuzele să circule cu o frecvență care să îi determine pe brașoveni să folosească transportul în comun”, a declarat primarul.

Pentru zona veche a oraşului, Municipalitatea este încă în aşteptarea unui studiu de trafic ce ar urma să fie predat în aproximativ o lună şi în baza căruia să fie căutate şi aplicate cele mai bune soluţii de mobilitate. Primele rezultate în baza noii strategii nu se vor vedea însă mai devreme de un an, după cum a precizat primarul.

 „Datele obținute prin acest studiu de trafic vor sta la baza strategiei de mobilitate pentru această zonă a orașului, prioritar fiind transportul pietonal, cel cu bicicleta și transportul în comun. Vrem ca pentru elaborarea acestei strategii să colaborăm cu specialiști în mobilitate urbană”, a precizat Allen Coliban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.