Prezența președintelui Iohannis la FOV, un exercițiu de imagine? Organizatorii au trecut de la „Vine!”, la „Nu avem confirmare fermă”, apoi la „Nu poate ajunge”

La Conferința internațională de politici publice din cadrul Forumului Orașelor Verzi (FOV) de la Brașov era așteptat președintele României, Klaus Iohannis, însă șeful statului nu va mai fi prezent la eveniment. Anunțul a fost făcut joi de coordonatorul  FOV, Nicoleta Cîrjan, care a precizat că „președintele Klaus Iohannis nu poate ajunge la conferință, iar în locul dânsului va veni consilierul de stat din departamentul de climă și sustenabilitate, Alexandra Bocșe”. 

Anunțul privind absența președintelui de la conferința de la Brașov vine după ce în 3 august, Primăria Brașov anunța, printr-un comunicat de presă că „președintele va fi prezent la Brașov în deschiderea conferinței FOV, joi, 9 septembrie, pentru a promova un nou proiect de protecție a mediului în România – Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane – inițiat de Asociația Parcul Natural Văcărești și care vizează documentarea, cartografierea și promovarea a 10 arii naturale în marile orașe ale țării și alte 5 în spațiul urban și peri-urban al Bucureștiului, pornind de la modelul Parcului Natural Văcărești”. 

Dacă în 3 august, organizatorii FOV dădeau ca sigură prezența președintelui la eveniment, în 8 august, când au fost întrebați dacă șeful statului ajunge la Brașov au făcut un pas înapoi.

„Nu avem confirmare fermă, prezența lui în agenda este – în principiu, încă de la început. Dacă nu va sosi, va veni un reprezentant al administrației prezidențiale in locul dânsului pentru a susține Înaltul Patronaj acordat evenimentului”,  anunțat Cîrjan. 

Nici primarul Sibiului nu și-a făcut timp pentru a ajunge la Brașov 

De altfel, conform declarației coordonatorului Forumului Orașelor Verzi, la Brașov nu mai ajunge nici primarul Sibiului, Astrid Fodor (FDGR) și nici cel al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, explicația oficială fiind că „programul primarilor Sibiului și ai sectorului 6-București s-a modificat și nu pot ajunge la Brașov”. În schimb, va fi prezent astăzi primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Prezența președintelui Iohannis la FOV, un exercițiu de imagine? Organizatorii au trecut de la „Vine!”, la „Nu avem confirmare fermă”, apoi la „Nu poate ajunge” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.