Scenariile de funcționare a școlilor din județul Brașov, în această săptămână

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat vineri Hotărârea nr. 167/2021, prin care se aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov începând cu data de astăzi.

Conform anexei, cele 424 de unități de învățământ – grădinițe, școli gimnaziale, licee, cluburi școlare, vor funcționa în scenariul 1, și în această săptămână. Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, școlile, grădinițele și creșele vor funcționa cu prezență fizică scenariul 1, cât timp rata de infectare în localitate este sub 6/1000.

Când este depășit acest prag elevii din acea localitate trec în online, adică în scenariul 2. Vor rămâne deschise, însă, creşele, grădiniţele şi unitățile din învăţământul special. Rata de infectare luată în calcul pentru stabilierea scenariilor de funcționare este cea anunțată de DSP vinerea.

Reamintim că, după numai patru zile de şcoală, 15 elevi au fost deja confirmaţi cu COVID-19 în judeţul Braşov, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. 12 la Braşov, doi la Predeal şi unul la Sânpetru. De asemenea, mai sunt 11 angajaţi din învăţământ cu COVID-19 (opt dascăli, o persoană din categoria didactic auxiliar şi două din categoria nedidactic). Până acum, potrivit aceleiaşi surse, trei clase sunt în online, din cauza COVID. Adică 75 de elevi, în total. Totodată, până acum, 23 de elevi au solicitat să facă orele online, cu motivare medicală. Acest lucru este posibil, dacă este vorba despre copii cu afecţiuni cronice sau boli autoimune. Regulile în cazul apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă sunt diferite în învăţământul preşcolar şi primar faţă de cel gimnazial şi liceal. La apariţia unei îmbolnăviri, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a şi cei din liceu pot continua cursurile la şcoală, doar dacă sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. În cazul copiilor din preşcolar şi a celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la şcoală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ. Testarea se organizează în şcoală. În cazul în care părinţii refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă cursurile online până în ziua 14. În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a şi a celor de liceu, la apariţia unui caz de COVID într-o clasă pot continua cursurile la şcoală elevii vaccinaţi anti-COVID şi cei trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile. Elevii nevaccinaţi vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.