Viceprimarul Sebastian Rusu a rămas și fără atribuțiile pe Resurse Umane. Președintele PNL Brașov: „Colaborarea cu USR funcţionează atât la nivelul municipiului, cât şi al judeţului”

După ce a rămas fără atribuţiile de coordonare a Serviciului de Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC), se pare că viceprimarul PNL, Sebastian Rusu, nu va mai coordona nici zona de Resurse Umane din Primăria Braşov. Aceste atribuţii i-au fost retrase odată cu cele de la SAPUC.

Viceprimarul Rusu spune că acest „bonus” vine după o şedinţă locală a coaliţiei la care au mai participat primarul Allen Coliban, viceprimarul Flavia Boghiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Zoltan Szenner (toţi de la USRPLUS), preşedintele Consiliului Judeţean şi lider PNL, Adrian Veştea şi el.  

 

„În timpul acelei ședințe, Allen Coliban a declarat că își dorește ca la nivelul județului Brașov, alianța să funcționeze în continuare. Eu am ridicat atunci problema ridicării atribuțiilor de coordonare a SAPUC, decizie despre care am aflat de la presă. Am solicitat să mi se prezinte un motiv pentru care a fost luată această decizie, dar primarul nu a dat nicio explicație. În aceeași zi, am găsit pe birou dispoziția de primar prin care mi se retrag atribuțiile de coordonare a SAPUC. Ca «bonus», în respectivul document se menționa că mi-au fost retrase și atribuțiile de coordonare a Compartimentului Resurse Umane”, a declarat Rusu. 

 

Chiar şi în acst context, preşedintele filialei judeţene a PNL Braşov, Adrian Veştea, spune în urmă cu câteva zile, că alianţa PNL-USRPLUS funcţionează în continuare la Braşov, în termenii conveniţi iniţial. 

De altfel, Veştea a declarat în presa centrală, că „cearta” de la nivel naţional, între USRPLUS şi Guvernul Cîţu şi moţiunea de cenzură depusă de parteneri, nu afectează relaţia dintre cele două părţi, la nivelul Consiliului Local al municipiului Braşov şi la nivelul Consiliului Judeţean Braşov. 

 

„În cea ce ne priveşte nu ne afectează această ceartă. Avem o colaborare cu USR atât la nivelul municipiului Braşov, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Braşov. Este o alianţă care s-a născut natural şi varianta alternativă ar fi fost PSD la nivel de consiliu local, pentru că majorităţile nu puteau fi făcute decât cu USR sau PSD. Am considerat că este necesară o alianţă de dreapta”, spunea pe 10 septembrie, pentru Ziarul Financiar, Adrian Veştea preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi liderul judeţean al PNL. 

 

Reamintim că viceprimarului Sebastian Rusu i s-au retras până acum atribuţiile de coordonare a Serviciului Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, după „scandalul catacombelor” şi „scandalul Cinema Popular”. (Detalii AICI şi AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.