Amenzi de peste 11000 de lei pentru taximentriștii din Brașov, în doar câteva ore

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Brașov au acordat la începutul weekend-ului peste 40 d amenzi, în valoare de 11.000 de lei taximetriștilor din Brașov care nu au respectat legislația în vigoare, în desfășurarea activității lor. 

Sancțiunile au fost acordate în urma une acțiuni ce a vizat depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale în domeniul transportului în regim taxi și a transportului alternativ, diminuarea riscului de victimizare a populației prin accidente rutiere, verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite la aceste activități precum și prevenirea și combaterea activităților de natură evazionistă constând în prestarea în condiții ilegale a unor servicii de transport, fără evidențierea și declararea veniturilor obținute și implicit, fără achitarea impozitelor, taxelor și contribuțiilor aferente.

Acțiunea a vizat mai multe aspecte, printre care:

  • Reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice.
  • Verificarea respectării legislaţiei rutiere;
  • Verificarea legalității transportului în regim taxi și a transportului alternativ;
  • Combaterea evaziunii fiscale;
  • Impunerea respectarii normelor legale care reglemeteaza activitatea de transport public de persoane si circulatia vehiculelor pe drumurile publice;
  • Verificarea alcoolscop a tuturor conducatorilor de autovehicule care efectueaza transport de persoane;
  • Verificarea starii tehnice a autovehiculelor utilizate pentru efectuarea acestei activitati;
  • Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunii de control au fost verificate 86 de vehicule care funcționează în regim taxi, fiind reținut 1 permis de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. S-au acordat, în plus 41 de amenzi, în valoare de aproximativ 11.000 de lei. Dintre acestea 31 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice și 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.