Mașinile și motocicletele tunate îi scot din sărite pe brașoveni. Doi consilieri județeni brașoveni cer Primăriei Brașov să monteze dispozitive de măsurare a zgomotului și să aplice sancțiuni

Municipalitatea brașoveană va trebui să se implice în rezolvarea problemei poluării fonice produse de mașinile și motocicletele tunate pentru a produce zgomot. Acest lucru a fost solicitat de doi consilieri județeni colegi de partid ai primarului Bașovului, Allen Coliban.

Mai exact, potrivit bzb.ro, primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), a primit de la colegul lui de partid, Silviu Nunvailer (USR) o adresă prin care i se solicită să ia măsuri pentru limitarea poluării fonice produse de mașinile tunate.

Vă solicit ca, în termenul legal, să-mi comunicaţi modul de soluţionare a petiţiei şi masurile dispuse”, se arată în adresa transmisă primarului. 

Nunvailer i-a solicitat lui Allen Coliban să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie stabilite sancțiuni drastice pentru vehiculele care poluează fonic, așa cum se pregătește să o facă și Consiliul General al Municipiului București. 

Un alt consilier județean brașovean, Marius Stoianovici, tot din USR, a solicitat Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brșaov să includă pe ordinea de zi a unei ședințe a acestei structuri problema poluării fonice produse de vehiculele modificate pentru a face gălăgie. De asemenea, și el propune adoptarea de către Consiliul Local Brașov a unei hotărâri prin care proprietarii mașinilor „tunate” pentru a produce zgomot să fie sancționați. Ba mai mult, alesul județean propune Primăriei Brașov să aibă o echipă de tehnicieni care să fie instruită pentru a putea face aceste verificări prin Poliţia Locală. Pe termen lung, el consideră că ar fi oportună instalarea în municipiu a unor echipamente specifice, care să măsoare automat nivelul de zgomot produs de maşini şi motociclete. Datele ar putea fi utile pentru o hartă de zgomot, în baza căreia să se elaboreze planurile operative, dar și strategiile pentru reducerea poluării fonice. 

 

 

2 Comentarii

  1. Intr-adevar, o astfel de masura este mai mult decat binevenita! Este un lucru universal valabil in toate cartierele din Brasov. De exemplu pe Str. Egretei din Avantgarden 3 se intampla asta zi de zi de mai multe ori pe zi si de obicei sunt aceeasi ”faptasi”. Din pacate asa pot ei sa isi arate barbatia, asa cred ei ca e funny sa mearga masina/motorul. Fiind un cartier foarte populat zgomotul asta inutil vine la pachet si cu viteza adecvata, viteza care pune in pericol pietonii care traverseaza strada (de cele mai multe ori pe trecerea de pietoni). De asemenea si politia este binevenita sa faca mai multe controale prin cartier, nu sa vina doar sa puna invitatii pe parbrize!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.