Râșnovenii ar putea scăpa de traficul greu din oraș. Decizia finală va fi luată după o dezbatere publică

Chiar dacă „ocolitoarea” Râșnovului și Cristianului (sectorul de autostradă Râșnov – Cristian) este gata de anul trecut, traficul greu din Râșnov nu a fost deviat pe această arteră, așa cum și-au dorit autoritățile locale. De altfel, încă de la inaugurarea sectorului de autostradă, primarul orașului, Liviu Butnariu, a anunțat că va face solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Brașov pentru devierea traficului greu din oraș, însă demersurile au intrat „în linie dreaptă” abia în ultima perioadă.

Mai exact, Primăria Râșnov a anunțat că „ținând cont de faptul că lucrările de modernizare a DN 73, Câmpulung – Brașov nu au fost finalizate, iar circulația autovehiculelor se desfășoară cu foarte mare dificultate, existând pericolul producerii de accidente rutiere, Primăria Orașului Râșnov a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, să fie instituită o restricție de circulație pentru mașinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone. Solicitarea vine și în contextul în care au fost finalizate lucrările la autostrada București – Brașov, tronsonul Râșnov – Cristian. Primăria Râșnov a solicitat instituirea restricțiilor prin adresa nr. 37217/23.08.2021”.
Confirm sursei citate, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov și-a exprimat acordul de principiu asupra acestor limitări de tonaj, urmând ca decizia finală să fie luată în urma organizării unei dezbateri publice pe această temă. Răspunsul CNAIR a venit în data de 06.10.2021.
În acest context primăria orașului Râșnov a anunțat că organizează în data de 11 noiembrie 2021, ora 14.00, la sediul Cinematografului Amza Pellea, strada Mihai Viteazu nr. 2, o dezbatere publică privind instituirea restricției de circulație pentru traficul de tranzit având masa totală mai mare de 7,5 tone pe tronsonul DN 73 din orașul Râșnov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.