Rupea și Tărlungeni, în scenariul „roșu închis” de astăzi. La Bod se aplică restricțiile pentru incidența mai mare de 6. Ce măsuri se aplică în fiecare localitate

Localitățile Rupea și Tărlungeni sunt din 11 octombrie în scenariul „roșu închis” de coronavirus și se aplică măsurile specifice unei incidente mai mari de 7,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Decizia instituirii unor noi restricții a fost luată duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov, iar măsurile vor fi valabile 14 zile. Conform informațiilor Prefecturii Brașov, in 10 octombrie, la Rupea a fost atinsă incidenta de 8,14 cazuri de coronavirus la 1.000 de locuitori, iar în Tărlungeni s-a ajuns la 7,58/1000.

Tot duminică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis ca în comuna Bod, unde incidența a ajuns la 6,67 /1000 sa se aplice masurile specifice unei incidente mai mari de 6 cazuri la mia de locuitori. Masurile vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 11 octombrie, ora 0.00. Dacă în această perioadă va crește incidența peste valoarea de 7,5/1.000 vor fi introduse noi restricții. 

Ce masuri sunt valabile pentru o incidență cuprinsă între 6,00 și 7,50 cazuri la 1.000 de locuitori 

Circulația în afara locuinței

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală:

Pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. 

Document necesar: certificat COVID (care să dovedească trecerea a cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală – perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2) 

Persoanele nevaccinate:

Luni-joi: pot circula fără restricții. Vineri, sâmbătă și duminică, intervalul 20:00-05:00: circulația interzisă, cu anumite excepții (menționate în declarație). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Document necesar: declarație, legitimație sau adeverință angajator.

Masca în spațiile publice

Obligatorie în toate spațiile publice deschise, cu excepția deplasărilor/activităților individuale sau în grupuri de persoane care locuiesc împreună. Persoanele care sunt singure pe stradă pot circula fără mască. 

Magazine, prestări servicii în spații închise sau deschise

Luni-joi: program normal. Vineri-duminică: activitate permisă între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Restaurante, cafenele (interior și terase)

Deschise între 05:00-24:00, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Document necesar: certificat COVID. 

Operatori cu activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în interiorul centrelor comerciale 

Activitatea cu publicul este permisă până la 50% din capacitatea maximă a zonelor de consum delimitate față de restul spațiului public și amenajate în acest scop. 

Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Document necesar: certificat COVID. 

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci

Activitățile sunt interzise.

Săli de sport/fitness

Este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană. Document necesar: certificat COVID.

Jocuri de noroc (operatori economici licențiați)

Este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului. Document necesar: certificat COVID. 

Activități recreative și sportive în aer liber

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Pot participa maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună. Document necesar: certificat COVID. 

Piscine interioare

Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Până la 50 % din capacitatea maximă a spaţiului. Document necesar: certificat COVID. 

Evenimente private – nunți, botezuri

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Document necesar: certificat COVID. 

Cinematografe, spectacole, concerte, festivaluri, alte evenimente culturale în aer liber

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului. Purtarea măștii de protecție obligatorie. Document necesar: certificat COVID. 

Competiții sportive în spaţii închise sau deschise (spectatori)

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.  se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului. Trebuie asigurată o distanță de minimum 1 metru între persoane. Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Document necesar: certificat COVID.

Cursuri de instruire/workshop-uri pentru adulți

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului în interior sau exterior. Spațiu de minim pentru o persoană 2 mp. Document necesar: certificat COVID.

Conferințe

Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului în interior sau exterior. Spațiu de minimum ce trebuie asigurat unei persoane: 2 mp. Masca este obligatorie. Document necesar: certificat COVID. 

Măsuri valabile pentru o incidență mai mare de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori

Circulația în afara locuinței
 
Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală:
Pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Document necesar: certificat COVID (care să dovedească trecerea a cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală – perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).
 
Persoanele nevaccinate:
Circulația interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarația pe propria răspundere). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator/legitimația de serviciu.
 
Masca în spațiile publice
Obligatorie în spații închise sau deschise pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru (conform Hotărârii CJSU Brașov nr. 165/08.09.2021).
 
Magazine, prestări servicii
 
Activitatea permisă între 05:00-22:00; în afara acestui interval operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 
Restaurante, cafenele la interior, terase
Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. 
Deschise între 05:00-24:00. Document necesar: certificat COVID.  
 
Operatori cu activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în interiorul centrelor comerciale 
Activitatea cu publicul este permisă până la 50% din capacitatea maximă a zonelor de consum delimitate față de restul spațiului public și amenajate în acest scop. Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Document necesar: certificat COVID.
 
Activități recreative și sportive în aer liber
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Maximum 10 persoane. 
 
Săli de sport/fitness
Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spaţiului
Spațiu de minimum 4 mp de persoană. Document necesar: certificat COVID. 
 
Bazine de înot, piscine interioare
Accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Până la 50 % din capacitatea maximă a spaţiului. Document necesar: certificat COVID. 
 
Evenimente private: nunți, botezuri, mese festive 
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. 
Până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.  Spațiu de minimum 2 mp de persoană. Document necesar: certificat COVID. 
 
Evenimente în spații închise: cinematografe, spectacole, concerte
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului. 
Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Document necesar: certificat COVID. 
 
Evenimente în aer liber: Spectacole, concerte, festivaluri, etc.
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin BOALĂ. Se poate ocupa până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului. Este obligatorie purtarea măștii de protecție. Spațiile în aer liber operate de instituții de cultură trebuie să asigure spațiu minimum 1 mp de persoană. Document necesar: certificat COVID. 
 
Competiții sportive – spectatori în spaţii închise sau deschise
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Doar între orele 5:00-24:00. Până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului. Distanță de minimum 1 metru între persoane
Purtarea măștii de protecție este oligatorie. Document necesar: certificat COVID. 
 
Cursuri de instruire, workshop-uri
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. 
Până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului în interior sau exterior
Spațiu de minimum 2 mp de persoană. Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Document necesar: certificat COVID.
 
Conferințe
Permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
Până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului în interior sau exterior
Spațiu de minimum 2 mp de persoană. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.  Document necesar: certificat COVID. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.