Şi Liceul „Mihail Săulescu” din Predeal intră în online. Mai multe cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19

Liceul Teoretic „Mihai Săulescu” din Predeal este cel de al treilea din judeţul Braşov care în această săptămână îşi suspendă activitatea cu prezenţă fizică la clasă, trecând cursurile în online din cauza cazurilor de COVID-19 identificate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a anunţat ieri că a emis o hotărâre în acest sens, urmând ca elevii să revină la clase după 14 săptămâni.

Decizia în ceea ce priveşte unitatea de învăţământ de pe bulevardul Mihail Săulescu nr. 91 a fost luată cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, după ce s-a constatat că patru cadre didactice sunt în izolare la domiciliu. Trei dintre acestea au fost testate pozitiv la SARS-CoV-2, iar o a patra este contract direct. În plus, la acelaşi liceu, şi două cadre nedidactice sunt confirmate cu COVID.

„La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP. DSP, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul IȘJ și al DSP”, se arată în legislaţie.

Liceul din Predeal este al patrulea care doar în această săptămână a trecut la cursurile online. Marţi, Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă” şi-a suspendat integral activitatea cu prezenţă fizică la clasă, ca urmare a faptului că deja jumătate dintre elevi au trecut în online. Este vorba despre 13 din cele 26 de clase (416 elevi din 744 în total). În aceeaşi zi a primit o decizie similară şi Şcoala gimnazială din Rupea.

De asemenea, de luni au intrat în online, pentru 14 zile şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” dar şi Colegiul Naţional „Johannes Honterus”, acesta din urmă doar cu clasele de liceu şi de gimnaziu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.