Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru noile trasee de transport județene. Ce condiții trebuie să respecte operatorii

De anul viitor, transportul de persoane în județul Brașov se va desfășura după noi reguli. Astfel, Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru atribuirea contractelor pentru delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate pe cele patru grupe de trasee stabilite în cursul acestui an. Conform anunțului publicat pe platforma electronică de achiziții publice Brașov valoarea totală estimată a contractului este de 60.801.312 lei, fără TVA, iar licitația a fost structurată pe 4 loturi, câte unul pentru fiecare dintre cele patru grupe de trasee. Firmele interesate se pot înscrie la licitație la unul sau mai multe loturi, ofertele din partea transportatorilor fiind așteptate până la data de 16 decembrie. Conform caierului de sarcini aferent licitației, administrația județeană ia în calcul ca noile trasee să intre în vigoare din data de 1 ianuarie 2022.
Valoarea primului lot (Grupa 1 de trasee, care include zonele Brașov, Zărnești, Moieciu, Drăguș) este estimată la 25.664.344 lei și include 19 trasee. Lotul al doilea (Grupa 2, zona Augustin – Brașov) are o valoare estimată de 9.072.368 lei și include 4 trasee. Al treilea lot (Grupa 3, Brașov – Făgăraș și zona Făgăraș) include 15 trasee și are o valoare estimată de 17.617.393 lei. Ultimul lot (Grupa 4, Brașov-Rupea și zona Rupea) are 13 trasee, iar valoarea estimată este de 8.447.206 lei. Contractele încheiate cu transportatorii vor avea o valabilitate de 7 ani.

Criteriul de atribuire: „cel mai bun raport calitate-preţ”

În caietul de sarcini se precizează că atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, prin utilizarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”. Astfel, pentru tariful mediu (lei/km/loc) se vor acorda maxim 35 din 100 de puncte. „În alegerea factorului de evaluare entitatea contractantă a avut în vedere posibilitatea atribuirii contractului/contractelor de delegare către operatorul economic care asigură un tarif mediu cât mai scăzut, tarif generat de condiţiile de organizare, de mijloacele de transport solicitate, de calificarea şi experienţa personalului implicat în executarea contractului. Prin aplicarea acestui factor de evaluare, entitatea contractantă urmăreşte asigurarea executării unui serviciu de transport public județean suportabil în ceea ce priveşte tariful de transport”, se arată în caietul de sarcini.
Pentru vechimea medie a parcului de autobuze se vor acorda maxim 30 de puncte (punctajul maxim se acordă pentru vehiculele cu anul de fabricație 2020), pentru clasificarea autobuzelor (gradul de confort al autovehiculelor, clasificate pe categorii) se vor acorda maxim 10 puncte, pentru dotarea vehiculelor cu aer condiționat – maxim 5 puncte și pentru respectarea normelor de poluare – maxim 20 de puncte (punctajul maxim se acordă pentru fiecare mijloc de transport ce îndeplineşte normele de poluare EURO 6 sau se încadrează în categoria vehicule electrice).
În funcție de traseu, operatorii pot folosi vehicule cu o capacitate de minim 9 locuri.

Consiliul Județean Brașov va aproba tarifele

În caietul de sarcini aferent licitației se arată că tarifele pentru serviciul de transport public județean de călători efectuat prin curse regulate se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Județean Brașov, pe baza fundamentării realizate de către operatorii de transport. Transportatorii vor avea obligaţia menţinerii tarifelor ofertate în cadrul procedurii de achiziţie a contractului de delegare a gestiunii serviciului pe traseele de transport judeţean pe o perioadă de minim 6 luni de la încheierea contractului. Ajustarea tarifelor se va face după acest interval minim pe baza cererilor fundamentate şi însoţite de documente justificative, primite de la operatorii de transport, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Brașov, conform reglementărilor în vigoare.

Grupa 1 – 19 trasee:
Traseul: 001 Braşov – Poiana Mărului – Victoria
Traseul: 002 Braşov – Zărneşti – Poiana Mărului
Traseul: 003 Braşov – Bran – Şimon
Traseul: 004 Braşov – Moieciu de Jos – Moieciu de Sus
Traseul: 005 Zărneşti – Fundata – Fundăţica
Traseul: 006 Braşov – Vulcan – Holbav
Traseul: 007 Zărneşti – Predeluţ – Şirnea
Traseul: 008 Zărneşti – Măgura
Traseul: 009 Zărneşti – Bran – Peştera
Traseul: 010 Zărneşti – Poiana Mărului – Vulcăniţa
Traseul: 011 Zărneşti – Poiana Mărului – Şinca Nouă
Traseul: 012 Făgăraş – Hârseni – Şercăiţa
Traseul: 013 Făgăraş – Mândra – Şinca Nouă
Traseul: 014 Făgăraş – Zărneşti
Traseul: 015 Făgăraş – Recea – Breaza
Traseul: 016 Făgăraş – Staţiunea Climaterică Sâmbăta
Traseul: 017 Făgăraş – Drăguş
Traseul: 018 Victoria – Drăguş
Traseul: 019 Victoria – Staţiunea Climaterică Sâmbăta

Grupa 2 – 4 trasee:
Traseul: 020 Braşov – Apaţa
Traseul: 021 Braşov – Augustin
Traseul: 022 Braşov – Arini
Traseul: 023 Braşov – Crizbav

Grupa 3 – 15 trasee:
Traseul: 024 Braşov – Ghimbav – Făgăraş
Traseul: 025 Braşov – Dumbrăviţa
Traseul: 026 Făgăraş – Toderiţa
Traseul: 027 Făgăraş – Mândra – Veneţia de Sus
Traseul: 028 Făgăraş – Mândra – Ungra
Traseul: 029 Făgăraş – Mândra – Hălmeag
Traseul: 030 Făgăraş – Mândra – Cobor
Traseul: 031 Făgăraş – Galaţi – Boholţ
Traseul: 032 Făgăraş – Şoarş – Seliştat
Traseul: 033 Făgăraş – Felmer – Ticușu Vechi
Traseul: 034 Făgăraş – Şona
Traseul: 035 Făgăraş – Jibert
Traseul: 036 Făgăraş – Beclean – Toarcla
Traseul: 037 Victoria – Ucea Gară
Traseul: 038 Victoria – Ucea – Făgăraş

Grupa 4 – 13 trasee:
Traseul: 039 Rupea – Braşov
Traseul: 040 Rupea – Homorod – Rupea Gară
Traseul: 041 Rupea – Jimbor
Traseul: 042 Rupea – Racoş
Traseul: 043 Rupea – Ioneşti
Traseul: 044 Rupea – Beia
Traseul: 045 Rupea – Jibert – Făgăraş
Traseul: 046 Rupea – Ungra – Dăişoara
Traseul: 047 Rupea – Dacia – Grânari
Traseul: 048 Rupea – Hoghiz
Traseul: 049 Rupea – Dacia – Viscri
Traseul: 050 Rupea – Hoghiz Sat – Comăna de Sus
Traseul: 051 Rupea – Fişer – Meşendorf

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.