Criza politică se adâncește. Nicolae Ciucă își depune mandatul?

Nicolae Ciucă și-ar putea depune mandatul de premier desemnat, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale. Potrivit acestora, mai mulți lideri ai PNL susțin acest lucru pentru o flexibilizare în negocieri și refacerea coaliției cu USR.

Sursele citate susțin că următoarea desemnare ar putea fi tot în persoana lui Nicolae Ciucă, însă acesta să poată negocia o echipă guvernamentală cu USR.

O decizie se va lua în ședința BEX care a început la ora 20.00.
 
Potrivit calculelor din acest moment, Nicolae Ciucă se îndreaptă către un eșec la votul de învestitură programat pentru miercuri. Acesta se poate baza pe 120 de voturi de la PNL și 29 de la UDMR, în condițiile în care are nevoie de nu mai puțin de 234.
 
Astfel, premierul desemnat ar mai trebui să obțină 85 de voturi până miercuri.
 
USR însă, care are 80 de parlamentari, a anunțat că nu va vota un guvern din care nu face parte.
 
PSD a anunțat că a decis, cu unanimitate, să voteze împotriva guvernului minoritar PNL-UDMR. AUR, de asemenea, a anunțat că nu va acorda votul de încredere, iar cele 18 voturi de la minorități sunt insuficiente.
 
De la neafiliați, aproape nicio șansă. 13 dintre ei sunt parlamentari liberali care îl susțin pe Ludovic Orban și care au părăsit grupul PNL nemulțumiți de direcția în care a îndreptat partidul Florin Cîțu, cu susținerea lui Klaus Iohannis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.