Cîmpeanu: Numărul de teze va fi redus – 3, în loc de 4, la liceu și 2, în loc de 3 la clasa a opta / Tezele se pot da începând cu 6 decembrie, cu prezență fizică

Numărul de teze semestriale pentru elevii de clasa a opta și cei de liceu a fost redus, a anunțat luni ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă. Teza va rămâne cu o pondere de 25% din media finală, însă numărul de note minim necesare pentru încheierea mediei a fost redus la două. Potrivit ministrului, tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie 2021.

Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține. La clasa a opta: în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, am redus numărul de teze, de la patru, la trei. Acestea vor face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța la sfârșitul săptămânii. Prin reducerea numărului de note necesare pentru încheierea mediei la două, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, nota la teză – 25%. Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie. Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic așa încât elevilor să le rămână timp pentru corectarea situației. Pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, cazuri de infectare și carantinare, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.