Pe 8 noiembrie reîncepe școala. Ministrul Educației nu a anunțat cum se vor desfășura cursurile: „Avem probleme cu conectivitatea”

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile – cu prezență fizică sau online, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare. 

Acesta spune că, la nivel național, sunt probleme cu conexiunea la internet pentru predarea online.

”Avem probleme cu conectivitatea la un nivel care să permită predarea online (…). Conectivitatea a fost ameliorată, nu suficient de mult încât să spunem că fiecare dintre cei 3 milioane de copii, mai ales acel un milion de copii care sunt în mediul rural – preşcolari şi elevi, au conectivitate şi acces la internet capabil pentru predarea online”, a spus Sorin Cîmpeanu, luni, într-o declaraţie de presă.

Oficialul Executivului a precizat că în ultimele 12 luni au fost achiziţionate aproape 1 milion de echipamente IT, însă încă există deficiențe.

”Tocmai ce am primit un mesaj din partea unui profesor din judeţul Timiş care are patru copii şi ar avea nevoie de cinci echipamente şi de o conexiune la internet capabilă să suporte atâtea conexiuni simultan. Nu toţi elevii din România au echipamente adecvate, înţelegând că pentru ciclul superior al liceului tableta, în opinia mea, este un instrument neadecvat, e nevoie de un laptop”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai adăugat a spus că aproximativ 1 din 5 profesori a fost format pentru predarea online. 

”Apreciez efortul remarcabil făcut de foarte mulţi dintre colegi pentru a-şi consolida singuri abilităţile digitale şi modalitatea de predare, dar totuşi nu avem toţi profesorii formaţi din perspectiva pedagogiei digitale”, a adăugat Cîmpeanu. 

 

Sorin Cîmpeanu nu a precizat clar modalitatea prin care se vor relua cursurile, fizic sau online. Vineri se va lua o decizie în acest sens.

”În data de 8 noiembrie scoala va începe. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent ca școlile să înceapă cu prezență fizică. Vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor”,  a anunțat ministrul educației în cadrul unei conferințe de presă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.