PNL și PMP în pragul fuziunii? PMP neagă informația. Liberalii nu au reacționat

PMP și PNL ar fi decis fuziunea prin absorbție cu PNL, susțin jurnaliștii de la G4Media.ro , care au precizat că informația a fost oferite de surse din PMP. Cele două partide au stabilit un calendar privind procesul de fuziune urmând ca în perioada imediată echipele de negociere să stabilească ce primește PMP.

Conform sursei amintite,  PNL a desemnat azi în ședința Biroului Executiv echipa care va negocia procesul de fuziune. În urmă cu trei săptămâni, conducerea PMP a votat în unanimitate începerea acestor negocieri. 

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu.

De cealaltă parte, PMP a negat, într-un mesaj postat pe Facebook, că ar fuziona cu PNL.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că ”știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. 

Informația a fost negată și de președintele PMP Brașov, Radu Paul Valentin, cre a precizat că „Filiala PMP din județul Brașov, prin președintele interimar Radu-Valentin PAUL, neagă orice informație apărută în spațiul public conform căreia Partidul Mișcarea Populară ar fuziona cu PNL. Toate știrile apărute în presă cu acest subiect sunt false. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat la Brașov, în urmă cu două luni, că PMP este deschis pentru discuții despre eventuale parteneriate cu alte partide, dar că niciodată nu se va pune problema unei fuziuni. Această declarație a fost repetată și astăzi, Cristian Diaconescu catalogând drept FALSE toate știrile privind fuziunea prin absorbție dintre PNL și PMP”. 

 

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.

Partidul condus de Cristian Diaconescu are în prezent 2.300 de consilieri locali și 50 de primari.

PNL a fuzionat în iulie 2014 cu Partidul Democrat Liberal, însă la momentul fuziunii Traian Băsescu nu mai făcea parte din PDL (care a fost condus de Vasile Blaga și Emil Boc), ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, ca vechiul pentru Elena Udrea, care a candidat la președinție.

Publicația amintită a menționat că PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.