SURSE. Blocaj în negocierile pentru noul Guvern. PNL nu cedează nicio funcție importantă/ USR PLUS și UDMR fac front comun

După cinci ore de discuții, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să ajungă la niciun acord. Surse participante la discuții au declarat pentru HotNews.ro că USR-PLUS și UDMR au cerut ca posturile de premier și de șefi ai Camerei Deputaților și Senatului să fie discutate la pachet, însă liberalii s-au opus dorind negocieri separate.
 
”PNL nu vrea să cedeze nimic”, au precizat sursele citate.
 
Pusă în discuție din start, șefia Camerei Deputaților este dorită de USR-PLUS, dar și de PNL care a rezervat-o pentru Ludovic Orbanastfel încât în cinci ore subiectul nu a putut fi tranșat.
 
USR-PLUS și UDMR susțin că nu e corect ca PNL să fie total inflexibil și să insiste să aibă și premierul și șefia Camerei Deputaților.
 
Practic liberalii își doresc funcția de premier pentru care îl propun pe Florin Cîțu, funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban și funcția de președinte al Senatului.  Partenerii de discuții ar vrea ca fiecare din cele trei formațiuni să aibă câte una dintre, respectiv cea de premier pentru PNL, președinte de Camera Deputaților pentru USR PLUS și președinte de Senat pentru UDMR. 
 
Negocierile vor continua în cursul acestei după amieze, prin intermediul a trei echipe:   
  • echipa de negociere pentru funcții în Guvern: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Dan Barna, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.
  • echipa de negociere a programului de guvernare: Ionel Dancă, Cristian Bușoi, Laurențiu Leoreanu, Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Viziteu, Stelian Ion, Dragoș Pîslaru, Anca Dragu, Tanczos Barna, Balint Porcsalmi, Hegedus Csilla, Antal Arpad și Csoma Botond. 
  • echipa de negociere pentru funcțiile din Parlament: Alina Gorghiu, Florin Roman, Raluca Turcan, Daniel Fenechiu, Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Țoiu, Andrei Lupu, Ștefan Pălărie, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.

Încep negocierile pentru guvernare. Primii la cuvânt: PNL, USR PLUS şi UDMR

 
Foto: Digi24

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.