FOTO Mircea Rusu a devenit Cetățan de onoare al municipiului Săcele. Actorul, care conduce și unul dintre teatrele din București, a primit anul trecut și premiul UNITER

Astăzi, în a treia zi de Crăciun, în Sala de Spectacole a Centrului Multicultural și Educațional Săcele, a avut loc ceremonia de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele, actorului și profesorului Mircea Rusu, director artistic al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” București.
 
La ceremonie au participat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa, reprezentanți ai Consiliului Local, administrației săcelene, unităților școlare și asociațiilor culturale din Săcele.
 
 
Mircea Rusu s-a născut în 1954, în Săcele și terminat cursurile Liceului Teoretic Săcele, actualul Liceu George Moroianu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1986, la clasa profesorului universitar Ion Cojar. A lucrat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național Arad, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, Teatrul Levant București, Teatrul Metropolis București, Teatrul Bulandra București, Teatrul Evreiesc de Stat din București și Teatrul Național București.
 
A jucat în peste 15 filme și a mai multe producții de televiziune. În anul 2020 a primit premiul UNITER pentru întreaga activitate.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.