O nouă platformă industrială a Brașovului, în plan pentru demolare. Primăria oferă 16,8 milioane de euro pentru CET Brașov

Construcțiile de pe platforma CET Brașov ar trebui demolate, iar amplasamentul redezvoltat. Aceasta este soluția optimă prezentată de evaluatorul Bogdan Ruse, în ședința de plen a Consiliului Local Brașov, când s-a discutat proiectul de hotărâre privind depunerea de către Municipiul Brașov a unei oferte de cumpărare a platformei. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilieri (din 24 de voturi, 23 au fost „pentru” și unul a fost abținere), iar Primăria Brașov va depune o ofertă de cumpărare în valoare de 16.843.950 de euro, în condițiile în care proprietatea a fost evaluată de expertul contractat de municipalitate la suma de 17.307.400 lei. „Oferta noastră este ca plata să se facă în patru ani, începând cu anul 2021. Pentru acest an avem bugetată suma de 19.500.000 lei, adică 4 milioane de euro”, a declarat primarul Brașovului în timpul ședinței de plen a Consiliului Local Brașov. 

Primăria Brașov ar urma să cumpere trei loturi scoase la vânzare de lichidatorul CET Brașov. Conform evaluatorului, Lotul nr. 1 este cel principal, pe el fiind concentrate cele mai importante construcții.

„Pentru Lotul 1, oferta primită pentru demolare implică o perioadă estimată a lucrărilor cuprinsă între 18 și 24 de luni. La celelalte două loturi situația este mai simplă, inclusiv în ceea ce privește demolarea”, a explicat Bogdan Rusu. 

Primăria Brașov vrea să cumpere terenul pentru amenajarea unui parc industrial, iar o parte din bani, respectiv 10 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) au fost acordați municipalității brașovene la începutul anului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2021. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.