VIDEO. Parcarea de la Maternitate, punctul nevralgic pentru traficul de pe strada Mureșenilor din Brașov

Ca în fiecare an, iarna, de sărbători, Brașovul este luat cu asalt de turiști. Ziua, mulți dintre ei sunt pe pârtiile de schi, dar seara, vin la o plimbare în oraș. În aceste condiții, a devenit „tradițională” aglomerația de le strada Mureșenilor. Șoferii urcă strada, în speranța că vor găsi un loc de parcare, iar cea mai la îndemână pentru ei este cea privată, de vis-a-vid de Maternitate.

Pentru a putea intra în parcare, șoferii blochează una dintre benzile de circulație. Mulți nu știu că pot intra în parcare și făcând giratoriul de la Maternitate. 

Când parcarea se umple, șoferii sunt sfătuiți să meargă mai departe, însă mai stau puțin pe loc, doar-doar se eliberează un loc. 

Ce se poate face în Centrul istoric al Brașovului 

În Piața Sfatului, turiști au la dispoziție bradul de Crăciun pentru poze, 27 de căsuțe cu suveniruri sau preparate alimentare ambalate, la prețuri măricele și numeroasele restaurante din centrul istoric. 

Piața Brassai este cel mai puțin animat loc din Centrul istoric. Aici poate fi găsit un singur comerciant, care prepară ceaiuri, cafea sau limonadă. 

Cei care vor să facă puțină mișcare pot merge la patinoarul de mici dimensiuni din Piața Sfântul Ioan.

Un patinoar, mult mai mare, este deschis și la Baza Olimpia de sub Tâmpa. La ambele este nevoie de răbdare, pentru că seara se stă la coadă. 

 

1 Comentariu

  1. Solutie tehnica posibil gresita.
    Cand cobori ca sa intri in parcare trebuie sa iei curba de intrare si este spatiu insuficient..trebuie sa faci inca o manevra in plus…
    Trecerea de pietoni prea apropiata si se formeaza coada in sus spre centrul giratoriu…
    Mai bine ramane asa cum este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.