FOTO Spitalul de Copii Brașov, după noile modernizări. Cum arată Laboratorul de Imagistică de ultimă generație

Laboratorul de Radiologie și Imagistică al Spitalului Clinic de Copii Brașov își începe anul cu o nouă față, după ce a fost renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație. În cadrul laboratorului a fost montat deja un aparat de tomografie computerizată (CT), primul de acest fel intrat în posesia instituției medicale.

Încăperile laboratorului au fost reparate şi pregătite pentru punerea în funcţiune a CT-ului pe care instituţia medicală l-a achiziţionat anul trecut, cu fonduri asigurate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov.  Aparatul de tomografie computerizată a costat 1.418.480 lei şi a fost livrat în noiembrie 2021. 

Tot cu fonduri de la bugetul județului, începând cu luna septembrie 2021 s-au executat reparaţii şi igienizări ale spațiilor laboratorului, care au totalizat 1.579.926 lei.  Acestea au inclus în primul rând amenajarea încăperilor alocate CT-ului, dar s-au efectuat şi lucrări de igienizare, tencuieli şi zugrăveli, a fost montată pardoseala Tarkett, au fost instalate o uşă batantă de plumb şi un geam cu ramă de plumb, a fost proiectată şi realizată modificarea reţelei electrice, astfel încât aceasta să fie adaptată puterii electrice a CT-ului. 

Totodată, au fost achiziţionate şi montate console suspendate pentru anestezie, dotate cu 4 prize electrice, 2 surse de oxigen medical şi 2 surse de aer medical, precum şi un aparat de ventilaţie mecanică.  Au fost cumpărate şi montate bandouri şi geamuri termopan, a fost reînnoită pardoseala, a fost reconfigurat traseul instalaţiilor de încălzire şi a fost refăcută reţeaua de distribuţie a fluidelor medicale. 

Potrivit informaţiilor furnizate de echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, în vederea punerii în funcţiune a computerului tomograf au fost procurate inclusiv echipamentele medicale complementare: un aparat de anestezie de înaltă performanţă cu monitorizare (care a costat 142.800 lei), un monitor de funcţii vitale hemodinamic (în valoare de 47.120 lei), un monitor de funcţii vitale hemodinamic de transport (18.410 lei), un ventilator portabil (84.490 lei), un injectomat (8.090 lei), un infuzomat (7.850 lei), un pat de spital (33.710 lei) şi un pat de spital cu 2 motoare (9.520 lei). 

Aceste achiziţii care s-au ridicat la suma totală de 351.990 lei au putut fi realizate tot cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2021. 

 

„Reamenajarea şi dotarea cu aparatură medicală nouă a laboratorului de radiologie şi imagistică va asigura în continuare investigarea şi tratarea cu maxim profesionalism a micilor pacienţi care se prezintă la spitalul nostru. Computerul tomograf ne va fi foarte util, deoarece nu vom mai fi obligaţi să trimitem copii internaţi către alte unităţi de specialitate pentru efectuarea investigaţiilor imagistice de înaltă performanţă, vom elimina cheltuielile implicate de această procedură la care am fost nevoiţi să apelăm până acum şi, nu în ultimul rând, vom putea obţine finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, prin încheierea unui contract de servicii paraclinice de tomografie computerizată. Mulţumim echipei Consiliului Judeţean Braşov pentru susţinere şi implicare”, transmite Comitetul Director al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, reprezentat prin managerul ec. Monica Săbăduşi şi directorul medical dr. Liviu Muntean. 

 

Pe lângă CT-ul intrat în posesia Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, în anul 2021, din fondurile bugetului judeţean sau din fonduri europene au mai fost achiziţionate echipamente de tomografie computerizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.