Primăria Predeal se pregătește să plătească facturile de curent din noua „eră”: peste 2 milioane de lei pentru 12 luni

Scumpirea energiei electrice nu dă bătăi de cap numai oamenilor de rând, ci și autorităților ale căror contracte cu furnizorii expira sau au expirat. Recent, Primăria Săcele anunța că anul acesta facturile la electricitate ar putea crește și  de 5,5 ori, asta după negocieri destul de dure cu un furnizor. Un furnizor de electricitate caută acum și Primăria Predeal, care a lansat o licitație pentru încheierea unui acord cadru pe 12 luni. 

În baza acestui contract va fi furnizată o cantitate de maxim de 1.694.729 kwh  și minim 1.303.638 kwh, pentru sistemul de iluminat public, dar și pentru unitățile de învățământ, instalațiile de producere a zăpezii artificiale, sediul primăriei sau alte instituții din subordine. Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între un minim de 1.877.239 fără TVA și un maxim de 2.440.410 lei fără TVA. 

Conform informațiilor disponibile pe platforma electronică de achiziții publice, la fiecare trei luni se va semna câte un contract subsecvent cu o valoare de minim 250.056 lei și maxim 1.045.716 lei, prețurile fiind fără TVA. O astfel de strategie poate este oarecum riscantă, depinzând foarte mult de evoluția prețurilor. În cazul în care acestea vor scădea, Primăria Predeal va putea obține o reducere a facturii. În schimb, în cazul creșterii prețurilor, furnizorul va avea baza pentru a merge cu negocierea contractului subsecvent către limita maximă. 

 

 

    

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.