Asociația care a ocupat ilegal catacombele de După Ziduri, premiată de Consorțiul Cultural Corona. Problema BUM nu a fost clarificată nici acum

Consorțiul Cultural Corona a decernat în 25 februarie Premiile Anului 2021 în Cultură la Brașov, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. La categoria „Expoziția anului”, câștigător a fost desemnat proiectul „Underground” – Expoziția inaugurală BUM, Asociația AMURAL. 

Proiectul premiat a presupus organizarea unei expoziții în catacombele de După Ziduri de către asociația amintită, însă problema a fost că pentru a organiza această expoziție, asociația nu a încheiat niciun document oficial cu Municipiul Brașov, care are în proprietate respectivele galerii.  În conferința de presă prin care a fost inaugurat BUM, viceprimarul Brașovului  Flavia Boghiu a anunțat că asociația va primi cu titlu gratuit catacombele, însă nu a existat un document oficial în acest sens. 

Expoziția BUM a fost deschisă în 3 iunie 2021, iar până în 11 august 2021 (când, potrivit Asociaţiei Amural, a fost închis pentru mentenanţă) a funcţionat fără a avea de la Primăria Braşov vreo autorizație. În 19 august 2021, tocmai faptul că a funcţionat două luni fără un document „în spate”, i-a determinat pe aleşii locali liberali şi social-democraţi să nu voteze „pentru” o hotărâre privind aprobarea unui parteneriat între Asociaţia Amural şi Municipiul Braşov privind funcţionarea, în catacombele de După Ziduri, a Braşov Underground Museum (BUM). Ba mai mult, şeful Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC), Cristine Manolache, a spus în luna august a anului trecut că „nu ştiu cine le-a dat cheile de la intrarea în catacombe celor de la Amural”.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.