Avertizare INFOTRAFIC: Ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea/ Viscol puternic pe Transalpina

Centrul Infotrafic anunţă, marţi dimineaţă, că ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea, unde se acţionează pentru deszăpezire. Pe Transalpina este viscol puternic, intervenţia pentru redeschiderea drumului fiind dificilă.

”Se circulă în condiţii de iarnă, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare abundentă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna)”, a transmis, marţi dimineaţă, Centrul Infotrafic.  

De asemenea, ”este viscol puternic pe DN 67C, între Novaci şi Rânca. Utilajele de deszăpezire întâmpină dificultăţi să intervină pentru deschiderea drumului”, a transmis CNAIR. 

Se circulă în condiţii de iarnă, fără restricţii de trafic şi cu ninsoare slabă, în judeţele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepţia DN 1). 

”Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale”, a mai transmis Infotrafic.  

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina. 

În continuare, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16-38+800 de metri. Se acţionează pentru deszăpezire. 

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai precizat poliţiştii.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.