Ce proiecte din domeniul serviciilor sociale vor fi finanțate anul acesta de Primăria Brașov. Municipalitatea așteaptă propuneri de îmbunătățire a Ghidului de finanțare

Operatorii care acordă servicii sociale non-profit pot consulta și îmbunătăți proiectul Ghidului solicitantului privind finanţările nerambursabile din bugetul local al municipiului Braşov pentru activităţi nonprofit de interes local, lansat de municipalitate în dezbatere publică.  

Brașovenii care consideră că documentul poate fi îmbunătățit, pot veni cu propuneri de completare sau modificare a acestui proiect de strategie până în data de 8 martie, pe e-mail-ul infopublice@brasovcity.ro, pe site-ul primăriei sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni.

Conform anunțului Primăriei Brașov, anul acesta vor putea obține finanțări și proiectele din domeniul sănătății mintale. 

De asemenea, în acest an, organizațiile din domeniul social pot depune proiectele și online pe portalul www.primariabrasovenilor.ro la secțiunea Finanțare Proiecte Sociale.

Maxim 50.000 lei pe proiect 

Conform proiectului ghidului, valoarea maximă a finanțării pe care Municipalitatea o acordă este de 50.000 de lei/proiect, sumă ce reprezintă maxim 90% din valoarea proiectului, restul sumei va trebui să fie asigurată de solicitant. În acest an, Consiliul Local a aprobat suma de 500.000 de lei pentru finanțarea, prin intermediul acestui ghid, a proiectelor din domeniul social.

Vor fi supuse evaluării numai solicitările care întrunesc următoarele criterii generale de selecţie:

  • programele şi proiectele sunt de interes public local;
  • promovează şi adaugă identitate imaginii municipiului Brașov (la nivel naţional şi internaţional);
  • este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a beneficiarului finanţării prin: experienţă în domeniul administrării altor programe şi proiecte similare, capacitatea resurselor umane de a asigura desfăşurarea programului sau proiectului la nivelul propus, experienţă în colaborare/parteneriat cu autorităţile publice, cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, după caz.

Care sunt ariile prioritare:

– victime ale violenţei în familie;

– vârstnicii aflaţi în situaţie de risc social (fără suport material şi familial, cu venituri mici şi cu susţinători legali fără posibilităţi materiale, bolnavi şi capacitate redusă de realizare a unor activităţi de auto-gospodărire, fără adăpost etc);

– copiii cu dizabilităţi sau cu întârzieri în dezvoltare;

– persoane cu dizabilități;

– servicii sociale despre și pentru sănătate mintală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.