FOTO. Municipiul Făgăraș se concentrează pe mobilitatea urbană: bike-sharing, autobuze electrice, staţii noi şi un un tronson de DN1 modernizat

Municipiul Făgăraş a semnat un contract în valoare de  25,624 milioane lei, fără TVA, pentru mobilitatea publică din localitate. Contractul presupune, printre altele, furnizarea, instalarea şi realizarea unui sistem de bike-sharing în municipiu, precum şi a unui sistem de e-ticketing. Firma contractată va asigura inclusiv un sistem de management al traficului în municipiul Făgăraş, a anunţat primarul Gheorghe Sucaciu.

 

Pentru aceste componente ale planului de mobilitate trebuie realizată proiectarea, după care vor fi achiziționate și echipamentele necesare. 

Din punct de vedere al mobilităţii urbane, la nivelul municipiului Făgăraş există trei proiecte integrate de mobilitate urbană, care au împreună o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, ce vot fi acoperite din fonduri nerambursabile. Prin aceste trei proiecte, va fi modernizat tronsonul DN1 care străbate Făgărașul, vor fi achiziționate zece autobuze electrice pentru Serviciul de Transport Public Local și vor fi modernizate stațiile de așteptare.

„În paralel, va fi creat un sistem de bike sharing, prin achiziționarea a sute de biciclete și construirea stațiilor necesare. De asemenea, vor fi realizate pistele pentru circulația acestora. Zona cuprinsă între Cetatea Făgăraș – Casa de Cultură – Catedrală va deveni pietonală, iar spațiile verzi vor fi revitalizate prin plantarea de arbori maturi cu grad ridicat de retenție a dioxidului de carbon. Etapele pe care trebuie să le parcurgem se întind pe perioade mari de timp, dar avem nevoie de o infrastructură modernă de care să beneficieze și generațiile viitoare. Este realizabilă datorită muncii depuse de echipa din cadrul Primăriei Făgăraș, dedicată acestor proiecte”, a precizat primarul.

Acesta a menționat că pentru realizarea lucrărilor urmează a se lansa licitațiile de lucrări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.