ONG-urile, asociațiile sau instituțiile pot depune cererile pentru proiectele culturale finanțate de municipalitatea brașoveană

Primăria Brașov a lansat sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul de finanțare a proiectelor culturale. Conform datelor disponibile pe site-ul Primăriei Brașov, data limită de depunere a cererilor de finanțare este 29 martie 2020. Ulterior, dosarele vor fi evaluate, iar lista finală a proiectelor acceptate pentru finanțare va fi publicată în 15 iunie 2020. Anul acesta, bugetul total al Programului de finanțare a proiectelor culturale este de 2.000.000 de lei, iar durata proiectelor nu trebuie să treacă de data de 31 decembrie 2020. 

Prin acest program sunt sprijinite proiecte provenite din arii tematice precum: arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, intervenţie culturală, educaţie culturală, diversitate culturală şi care se înscriu în direcţiile de acţiune din  Strategia Culturală a Municipiului Braşov 2015-2030 aprobată prin HCL nr. 478/2015. Finanțarea poate fi solicitată de  persoane fizice sau persoanelor juridice de drept public sau privat, române sau străine, autorizate, respectiv înfiinţate în condiţiile legii române sau străine, după caz, care depun o ofertă culturală.

Finanţările nerambursabile se acordă numai pentru proiecte culturale care se derulează în municipiul Braşov.

Prin acest program,  de la bugetul local se va acorda o cofinanțare de maxim 80%, adică 80.000 de lei, având în vedere că valoarea maximă unui proiect este de 100.000 lei. Banii se vor aloca pentru proiectele care obțin minim 70 de puncte, în limita bugetului disponibil. 

În Ghidul de finanțare se mai arată că „finanţările nerambursabile nu se acordă pentru activităţi generatoare de
profit. În momentul depunerii decontului final, beneficiarul va da o declarație pe proprie răspundere în acest sens”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.