FOTO. Schioarea din Predeal Maria Constantin, descalificată la Jocurile Olimpice, în prima manșă de slalom

Sursa foto: FB/ COSR

Schioarea din Predeal Maria Constantin a încheiat în lacrimi prima manşă din proba feminină de slalom după ce a ratat o poartă şi a fost descalificată, informează COSR.

Maria a plecat a 79-a de la start şi la primul intermediar diferenţa de timp faţă de lider era sub două secunde. Din păcate însă, imediat după, ea nu a reuşit să treacă în partea de sus a traseului de o poartă şi a fost nevoită să iasă din concurs. 

La sosire, Maria a fost aşteptată de antrenorul Alexandru Barbu, de colegul ei, schiorul Alexandru Ştefănescu, de Raluca Strămăturaru şi de medicul Dan Tănase. Fiecare a încercat să o încurajeze, au transmis reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

 

Pentru Maria Constantin participarea olimpică de la Beijing 2022 se încheie cu locul 45 de la slalom uriaş 

Şi americanca Mikaela Shiffrin, mare favorită a probei, a parcurs doar câteva porţi în prima manşă, înainte de a greşi şi a fi eliminată. Sportiva de 26 de ani esta la al doilea eşec la Beijing, după ce nu a terminat nici proba de slalom uriaş.

Este pentru prima dată în mai bine de zece ani când Mikaela Shiffrin nu temină două probe tehnice la rând. Ea a cucerit aurul olimpic la Soci, în 2014, la slalom, şi la Pyeongchang, în 2018, la slalom uriaş, probele ei preferate. De asemenea, Shiffrin are în palmares patru titluri mondiale la slalom, pe lângă multe alte medalii.

Liderul Cupei Mondiale a lăsat să se înţeleagă că va concura la toate probele de schi alpin care mai sunt de disputat, super-G, coborâre, combinată şi pe echipe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.